TREDAŞ temizliğe başladı

Kapaklı’da elektrik hattını kademe kademe yeraltına alan Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, boşta kalan elektrik direklerini kaldırarak görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.

GÜNDEM 18.02.2013 16:50:00 0
TREDAŞ temizliğe başladı
TREDAŞ yetkilileri Kapaklı’nın 3 mahallesindeki elektrik dağıtım direklerini vinç vasıtasıyla toplamaya başladı.
 
ÇALIŞMALAR 3 MAHALLEYİ KAPSIYOR
Gerek elektrik kesintilerinin azalması, gerekse görüntü kirliliğinin ortadan kalkması amacıyla gerçekleştirilen elektrik hatlarının yeraltına alınması çalışmaları kapsamında TREDAŞ ekipleri Kapaklı’da çalışmalarını sürdürüyor. İnönü Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Atatürk Mahallesi’nde elektrik hatlarının yeraltına alındığı cadde ve sokaklarda boşta kalan elektrik dağıtım direkleri geçtiğimiz günlerde başlatılan çalışma kapsamında kaldırılmaya başlandı. Böylece elektrik dağıtım ağının yer altına alındığı bu noktalarda direkler ve elektrik hatlarının meydana getirdiği görüntü kirliliği de ortadan kalkmış oluyor.
 
ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK
Elektrik direklerinin kaldırılmasına devam edileceğini belirten TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü yetkilileri, toplanan elektrik direklerinin Kazak Gölü yanındaki belediyeye ait yeşil alana istiflendiğini belirterek, “Boşa çıkan tüm elektrik direkleri toplandıktan sonra sayımı yapılacak ve yüklenici firma aracılığı ile buradan kaldırılacaktır. Daha sonra ilçenin diğer noktalarında elektrik hatlarının yeraltına alınmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam edecek” şeklinde konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ