TRAKYAKENT Encümeni İğneada'da toplandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent 2013 yılı Şubat ayı Encümen Toplantısı İğneada Belediyesi ev sahipliğinde İğneada Resort Hotel'de gerçekleşti.

GÜNDEM 18.02.2013 14:46:00 0
TRAKYAKENT Encümeni İğneada
 EĞİTİM FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK
Toplantıya Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Birlik Encümen Üyeleri İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel ile Birlik Müdürü ve Birlik personeli katıldılar. Encümen Toplantısında ayrıca İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık da hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Trakyakent’in 2013 yılında da eğitim faaliyetlerine aynı hızla devam ettiğini belirterek, Üye Belediyelere yönelik bu tür eğitimlerin belediye personelleri açısından son derece etkili çalışmalar olduğunu, İğneada’da düzenledikleri bu programın da Belediye Başkanlarına yönelik, gelişim ve bilgilendirme açısından oldukça yaralı bir çalışma olduğunu dile getirdi.
 
GELENEK HALİNE GETİRDİK
İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık da toplantıda bir konuşma yaparak, Trakyakent Belediyeler Birliği’nin böyle bir organizasyonu İğneada’da yapması nedeni ile başta Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç olmak üzere Birlik yönetimine teşekkür etti. Konuşmaların ardından toplantı gündemini oluşturan maddeler görüşüldü. Toplantıda ilk olarak Bulgaristan Ram Trakya Belediyeler Birliği’nden gelen toplantı daveti görüşüldü. Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç davetle ilgili yaptığı değerlendirmede Trakyakent olarak bu toplantılara katılım sağlamayı gelenek haline getirdiklerini açıkladı.
 
ÜYE SAYISI 72’YE YÜKSELDİ
Toplantıda, 05 - 07 Şubat tarihleri arasında Belçika’nın Brüksel kentinde gerçekleştirilen INTERMODES Ulaşılabilirlik Kongresi de değerlendirilirken Birlik Encümen Üyesi İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz açıklamalarda bulundu. Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, toplantının son bölümünde Demirköy ve Kaynarca Belediyelerinin Üye olarak Birliğe katılmaları konusuna yer verdi. Başkan Dalgıç, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz ve Kaynarca Belediye Başkanı Sayit Uçan ile bir araya gelerek kendilerini Trakyakent Üyesi olarak görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdiğini söyledi. Üye sayısının 72’ye yükseldiğini ifade eden Dalgıç, bu durumun birliğin gücünü daha da artırdığını ifade etti.
 
Marmara Haber Merkezi