Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli törenle atıldı

Kapaklı S.S. Küçük Sanayi Sitesinin temeli atıldı. İktidar partisi ve muhalefetin bir araya geldiği temel atma töreninde konuşan MilletVekilleri, Kapaklı’nın gelişmesi için birlikte hareket etmenin önemine

GÜNDEM 18.02.2013 14:24:00 0
Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli törenle atıldı
Kapaklı’da kurulması amaçlanan 36 üyelik Sanayi Sitesinin temel atma töreni önceki gün yapıldı.  
 
İKTİDAR, MUHALEFET VE HALK
Saat 16.00’da gerçekleştirilen temel atma töreni, renkli görüntülere sahne oldu. İktidar ve muhalefet partisi teşkilatlarının bir araya geldiği temel atma törenine, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindır, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, CHP İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, S.S. Kapaklı Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İlhan Özdemir, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce, Habip Bilgin, Kapaklı Halk Bankası Şubesi Müdürü Sibel Ceren, CHP İl Genel Meclis Üyesi Sami İkizler, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yörük, Nedim Yılancı, Erol Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
 
YENİ BİR İSTİHDAM
Temel atma töreninde konuşan S.S Kapaklı Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı İlhan Özdemir, iktidar ve muhalefet partilerine mensup siyasilerin, temel atma törenine iştirakleri nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Kapaklı Küçük Sanayi Sitemizin temel atma törenine göstermiş olduğunuz ilgi nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. 36 üyesi bulunan kooperatifimizin, yakın zamanda bitirilmesini planlıyoruz. Kooperatifimiz faaliyete geçtiğinde, üyelerimiz işyeri sıkıntısını aşmış olarak Kapaklı’da, istihdama yönelik çalışmalarına başlamış olacaklar. Bu güne kadar kooperatifimizin çalışmalarına maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
AVANTAJLARINI GÖRECEĞİZ
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de Küçük Sanayi Sitesinin temel atma aşamasına getirilmiş olmasının azmin zaferi olduğunu ifade ederek “Temelini atma töreni dolayısıyla burada olduğumuz küçük sanayi sitesi, hizmete açıldıktan sonra insanlarımıza iş kapısı, aş kapısı, kazanç kapısı olacaktır. Geleceğe dair atmış oldukları adımlar nedeni ile üye esnafımızı tebrik ediyorum. Kapaklı büyüdü. Yatırımların bölgemizde yoğun şekilde olmasının avantajlarını hep birlikte göreceğiz. Alın teri ve el emeğinin bir ürünü olan bu gibi işyerlerini işleten insanlarımıza Allah yardım etsin. Hayırlı olması temenni ediyorum” dedi.
 
KALKINMAK İÇİN ELELE
Kapaklı’nın ilçe olması nedeniyle, daha fazla hizmet almaya ihtiyacı olduğunu, bunu başarabilmenin de ancak ortak hareketle mümkün olacağını söyleyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de “Kapaklı’nın gelişmesi için siyasi parti gözetilmeden çalışmalar yapılmalıdır. Siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, kurum ve kuruluşlarımızla ele ele vererek Kapaklı’nın gelişip kalkınması için seferber olmalıyız. Ekonomimize belli bir oranda katkı sağlayacak olan Küçük Sanayi Sitesinin, esnafımıza ve Kapaklı’ya hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
ÇOK GETİRİLERİ OLACAK
CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık da yapmış olduğu konuşmada, Tekirdağ’ın büyük şehir olmasının getirileri olacağına, bu getirileri avantaja çevirerek büyümenin sağlanabileceğine dikkat çekti.  Palabıyık “Büyük şehir olmanın avantajları her geçen gün insanımıza yansıyacaktır. Kapaklı Küçük Sanayi Sitesinin kuruluyor olası, halkımız ve işletme sahipleri bakımızdan birer artıdır. İnsanımızın ekmeğini kazanırken bir başkasına daha ekmek sunması kadar güzel bir şey olamaz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
BÜYÜYEN BİR YER
Kapaklı Küçük Sanayi Sitesinin temel atma töreninde son konuşmayı AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur yaptı. Kapaklı’ya 1980 yılında geldiğinde, buranın nüfusunun 1000 civarında olduğunu, bu gün ise 65 binlerden bahsedildiğini söyleyen Kambur “Küçük Sanayi Sitesinin bu aşamaya gelmiş olması bazı fedakârlıkların bir sonucudur. Bu özverili gayretin ürünlerini inşallah esnafımız beklediği ölçüde alacaktır. Kapaklı ilçe olmayı hak eden ilk beldemizdi. Birkaç yıl önce beldelerin ilçe olması çalışması yapılması halinde Kapaklı’nın ilk sırada olmasını gerektiğini söylemiştik. Yani Kapaklı hak ettiği konuma taşınmış oldu. Hem Kapaklının ilçe olması, hem de Kapaklı Küçük Sanayinin insanımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
HARÇ BİRLİKTE ATILDI
Yapılan konuşmalardan sonra, Kapaklı Küçük Sanayi Sitesinin temel atma töreni yapıldı. Temel atma töreninde harç butonuna AK Parti Millet Vekili Özlem Yemişçi, CHP Tekirdağ Millet Vekili Emre Köprülü, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur, CHP İl Başkanı Recep Palabıyık bastı.
 
Haber / Asim YAVUZ