“Söz konusu vatan ve bayraksa, gerisi teferruattır”

Büyük Birlik Partisi’nin 20.kuruluş yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından kahvaltı düzenlendi. Dün saat 10.30’da Beyzade Çay Bahçesi’nde düzenlenen kahval

GÜNDEM 17.02.2013 17:27:00 0
“Söz konusu vatan ve bayraksa, gerisi teferruattır”
   “KİRLENMEMİŞ TEK PARTİ”
Programda konuşan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, Büyük Birlik Partisi’nin 20 yıldır Türk siyasetinin yüz akı olduğunu ifade etti. Siyasetin bu denli keşmekeşliğinde kirlenmemiş tek partinin Büyük Birlik Partisi olduğu iddiasında bulunan Demircan, “Kurulduğundan beri devletin imkanlarından hiçbir şekilde yararlanamamış, bütün yokluklara, bütün imkansızlıklara, zorluklara rağmen mücadeleden bir an vazgeçmemiş, mecliste olmasa da milletin gönlünde muktedir olmuş bir partiyiz. Ömrünü devletin bekası, milletin bölünmez bütünlüğü ülküsüne adamış, ama devletin kendi keş dağlarında yalnız bıraktığı şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun bize bıraktığı emaneti koruyacağız” diye konuştu. 

“ŞEREF VE NAMUS MESELESİDİR”
Demircan, Muhsin Yazıcıoğlu’nun kendilerine bıraktığı emanetin namus ve şerefleri olduğunu belirterek “Hayatı boyunca onca zulümlere, onca haksızlıklara karşı, 7.5 sene ceza evinde, bunun beş buçuk yılını tek başına hücrelerde işkencelerle geçiren, ancak devletine küsmemiş, ‘haksız bir dava uğruna sultanlık yapacağıma gerekirse haklı davada tek başıma yürürüm’ diyen vatan sevdalısı, millet sevdalısı bir liderin emanetine sahip çıkmak bayrağını dalgalandırmak bizim için şeref ve namus meselesidir” dedi.
 
“SORUN YAŞAMADIĞIMIZ KOMŞUMUZ KALMADI”
Alperenler olarak hiçbir zaman birileri gibi fırıldak olmayacaklarını söyleyen İlçe Başkanı Turan Demircan, “Sorun diye yola çıkıp dış politikamızda sorun yaşamadığımız, düşman olmadığımız bir tane komşumuz kaldı mı? Konuşunca meydanda kül bırakmayan Kasımpaşa delikanlı Başbakan, Suriye ile uğraşmaya kaslarsan, gelir senin uçağını düşürürler, gelir İzmir’de ve İstanbul’un orta yerinde bombayı patlatırlar. Git önce evinin önünü temizle. Bu bombalar patlarken Suriye sınırında insanlarımız ölürken siz neredeydiniz. Nerede yağıp gürlemeleriniz. Binlerce şehidimizin katili. Bebek katili apo birden dindar oluverdi. Neredeyse umut oldu. 4.Yargı paketi için geceli gündüzle çalışmalar yapılıyor” dedi.
 
“NASIL BİR ÜLKEDE YAŞADIĞIMIZI BİLMİYORUZ”
Bebek katili aponun meclis başkanı olarak halkın karşısına çıkarılması için oyunlar oynandığını ileri süren Demircan, “Bu oyunu bozacağız. Cezaevindeki generaller bile Apo için dua eder hale getirildi. Nasıl bir ülkede yaşadığımızı bilmiyoruz. Biz bu oyunlara alet olmayacağız. Başbakan açılım dedi. Habur sınır kapısında teröristleri devlet töreni ile karşıladınız. Bu teröristlerin ayağına devletin savcısını gönderdiniz. Kısaca taviz üstüne taviz verdiniz. Türk askerinin kahraman Mehmetçiğin başına Amerikalı askerler tarafından çuval geçirildi. Siz sesinizi bile çıkartmadınız. Yeter artık, sizlerin inandırıcılığı kalmadı artık” ifadelerini kullandı. 
 
“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRRUAT”
Düz yaşayacaklarını, düz duracaklarını, düz yürüyeceklerini, dik duracaklarını ve doğru gideceklerini ifade eden BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, Bu vatan bizim bu bayrakla söz konusu vatansa gerisi teferruattır” dedi.
 
“SEÇİM STARTINI VERDİK”
Seçim startını da verdiklerini belirten Demircan, bugünden itibaren çalışmalara hız vereceklerini, durmayacaklarını ve yılmayacaklarını ifade ederek “Mahalle temsilciliklerimizi oluşturup, kadın kollarını kuracağız. Adaylarımızı belirleyeceğiz, herkesin ayağına gideceğiz. Projelerimizi anlatacağız” dedi. 
 
“ÇİLEYE TALİP OLDUK”
Programda ilçe eski başkanları Yılmaz Bulut ve Salih Küpelioğlu’na da ilçe teşkilatı adına Büyük Birlik Partisi İl Başkan Yardımcısı Onur Meriç ve Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan tarafından plaket verildi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Yılmaz Bulut, yılmadan ve durmadan çalışmaya devam edeceklerini ifade ederken, Salih Küpelioğlu da “Bizler bu çileye talip olduğumuzda hiçbir zaman plaket derdinde olmadık” dedi. Küpelioğlu, yönetime de çalışmalarında başarılar diledi. 
 
YENİ YÖNETİM TANITILDI
Kahvaltının ardından Turan Demircan Başkanlığında Dahir Kuzik, Selim Arıkök, Gökhan Yılmaz, Serkan Tuncaer, Ramazan Kabarık, Volkan Demirel, Salih Küpelioğlu, Hasan Aydın, Cengiz Demir, Mehmet Bulut, Fuat Tokgöz, Nazmi Altun ve Alaattin Kaya’nın yer aldığı yönetim kurulu tanıtıldı.
 
Marmara Haber Merkezi