Türkiye sıkıntıyı güçsüz siyasetten çekti

Ak Parti Çorlu İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi'nin açılışına Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Özlem Yemişçi ile Ziyaeddin

GÜNDEM 17.02.2013 14:35:00 0
Türkiye sıkıntıyı güçsüz siyasetten çekti
SİYASET AKADEMİSİ BAŞLADI
Çorlu Belediye Başkanlığı Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen Siyaset Akademisi'nin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, güçlü siyaset ve ekonomi vurgusu yaparak Türkiye'nin en önemli siyasi partisinde olduğunu söyledi. Ak Parti'nin hazırladığı KÖYDES, BELDES gibi projelerine dikkat çeken Soylu “Bilgi ile donatmak, esas itibariyle siyaseti güçlendirmek ve kuvvetlendirmek adına ortaya koyduğu yaklaşımlar Ak Parti'nin kısa dönemli, kısa bakışlı, kısa öngürülü bir siyasi anlayışı olmadığını, tam tersi önümüzdeki yüzyılları 200 yüzyılları kucaklayacak kapsayacak bir bakışı olduğunu ortaya koymaktır. Türkiye ne zaman sıkıntı çektiyse temel siyasetinin güçsüzlüğünden dolayı sıkıntı çekmiştir. Ne zaman kuvvetli olduysak ne zaman hem ekonomisini hem kalkınmasını hem demokrasiyi güçlendirebilmek fırsatını yakalamışsa siyasetin güçlü olduğu dönemlerde yapmıştır” dedi.
 
İLK DERS VERİLDİ
Türkiye'nin sıçrama yaptığını ifade eden Soylu “1699 yılından itibaren, Karlofça Antlaşması'ndan itibaren Osmanlı imparatorluğu ve bakiyesi Türkiye bir geri çekilme süreci içerisindedir. 21'inci yüzyılın başından itibaren artık Türkiye bu geri çekilme sürecini bir şekilde bitirmiş, dönem dönem bu geri çekilme süreci içerisinde kısmı yükselmeler yaşasa da bu yükselmeler sürdürülebilir kılınmamıştır. Ama 21'inci yüzyılın başından itibaren Türkiye önemli sıçramayı, yükselmeyi, gelişmeyi, hem dünya ülkeleriyle hem de çevre ülkeler ile rekabet edebilme amaçlarını ortaya koymaya başlamıştır. Türkiye rahat bir nefes almıştır” diye konuştu. Konuşmaların ardından Siyaset Akademisi'nde eğitim alacak olan partililere ilk dersleri verildi.

Marmara Haber Merkezi