“Yapılacak çok iş var”

Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın ve Yönetimi Kurulu Üyeleri, dün saat 16.30’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret etti

GÜNDEM 15.02.2013 19:40:00 0
 “Yapılacak çok iş var”
BAZI STK’LAR TABELA KURULUŞU GİBİ HAREKET EDİYOR
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konumu ne olursa olsun bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının kendisini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini söyledi. Bunun ancak ve ancak bahse konu STK’nın Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin konularına vakıf olması ile mümkün olabileceğine vurgu yapan Mandalı, “Seçimler öncesi kurulan bazı STK’lar bu durumu suiistimal ederek adeta bir ‘Tabela Kuruluşu’ gibi hareket ediyor ve seçim sonrası kapanıyorlar. Siyasi hayatımda bunun çok sayıda örneğini gördüm fakat hiçbir zaman bu gibi oyunlara alet olmadım” dedi. 
 
 
HİÇBİRİNE PABUÇ BIRAKMADIM
Kapaklı sınırları içinde çok sayıda STK olduğuna dikkat çeken İrfan Mandalı, belediye olarak hiçbir zaman derneklerden maddi manevi desteklerini esirgemediklerini belirterek, “1986 yılından beri siyasetteyim. O zamandan beri STK’ları, siyasete girmek için bir araç olarak kullanmak isteyen çok sayıda insan gördüm. Ama hiçbirine pabuç bırakmadım” şeklinde konuştu.  

STK’LAR DÜŞÜNCELERİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLMELİ
Ulus-Der’in zor bir görev üstlendiğini ifade eden İrfan Mandalı, “Siyasetçiler bazen STK’ları yanlış anlayabiliyor. Biz onlardan değiliz. STK erkanı eğer vatandaşı temsil ediyorsa düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi gerekir” dedi. Ulus-Der gibi STK’ların diğer STK’lara örnek olması gerektiğini söyleyen Mandalı, “Umarım hiçbir STK, tabela STK’sı olmaz” temennisinde bulundu. 
 
PARTİLERİN DERDİ SEÇİM, VATANDAŞIN DERDİ GEÇİM
İrfan Mandalı’nın ‘Tabelacı STK’lar’ tanımlamasını üzerine alınmadıklarını söyleyen Ulus-Der Başkanı Erdal Darçın, “Günümüzde sizin bahsettiğiniz gibi siyasi çıkarlar peşinde koşan STK’lar olabilir. Fakat biz onlardan değiliz” dedi. Günümüzde siyasi partilerin tek derdinin seçim olduğuna dikkat çeken Darçın, “Partilerin derdi seçim, vatandaşın derdi geçim” dedi ve Ulus-Der’in toplumsal bir ihtiyaçtan dolayı kurulduğunu ifade etti.  
 
ADIMIZ FARKLI FAKAT SOYADIMIZ TÜRKİYE
Ulus-Der’in, Türk siyasetinin önemli isimlerinden Bülent Ecevit’in ‘Ulusal Birlik’ anlayışını rehber edindiğini söyleyen Darçın, vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan bir dernek kurduklarını belirterek, “Derneğimiz bünyesinde her kesimden, her coğrafyadan gencimiz var. Bizim adımız farklı fakat soyadımız Türkiye’dir” diye konuştu.
 
KÖY’DEN KENT’E
Kapaklı nüfusunun son yıllarda hızlı bir şekilde arttığına dikkat çeken Erdal Darçın, “10 yıl önce köy görünümünde olan Kapaklı, bugün adeta modern bir şehir görünümünde. Son Büyükşehir kanunu ile birlikte de ilçe olarak bu başarıyı taçlandırdı. Bunda sizin emeğiniz büyük” dedi. Darçın, “Tanrı kainatı yarattı, siz ise Kapaklı’yı yeniden yarattınız” sözleriyle, Mandalı’nın Kapaklı için büyük hizmetler yaptığına vurgu yaptı. 
 
KAPAKLI’YI ÇERKEZKÖY’E PEŞ KEŞ ÇEKMEYE ÇALIŞTILAR
İrfan Mandalı isminin Kapaklı halkı tarafından marka haline getirildiğini söyleyen Başkan Mandalı, “Halkımızdan aldığımız enerji ile onlara layık bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi. İlçe olma sürecinde bazı kişilerin Kapaklı’yı Çerkezköy’e peş keş çekmeye çalıştığını iddia eden Mandalı, “Bunu onların siyasi cahilliklerine veriyorum. Zamanı gelince bu kişilerin isimlerini halkımızla da paylaşacağım” diye konuştu. 2-3 ay içinde ilçeye kaymakam atamasının yapılacağını söyleyen İrfan Mandalı, “Şimdiden çalışmalara başlayıp, kamu binaları için altyapı hazırlıklarını tamamlamamız gerekiyor. Kapaklı’da yapılacak daha çok işimiz var” dedi. Ulus-Der Başkanı Erdal Darçın, İrfan Mandalı’ya çalışmalarında dolayı plaket verdi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ