Macaristan Konsolosu Tekirdağ’da

Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Vali Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette; Macaristan ile Osmanlı devletinden günümüze değin süren Türk- Macar ilişkileri ve Türkiye - Macaris

GÜNDEM 15.02.2013 14:34:00 0
Macaristan Konsolosu Tekirdağ’da
VALİLİĞİ DE ZİYARET ETTİ
Macaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor, Macaristan Tekirdağ  Fahri Konsolosu Erdoğan Erken ve  Tekirdağ Türk Macar Derneği Başkanı Av. Güneş Gürseler’le beraber Tekirdağ Belediyesi’ni de ziyaret etti. Belediye Başkan yardımcıları Av. Nevim Kaçar, Haldun Güler ve Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Belediye Başkanı Op.ç Dr. Adem Dalgıç’la sohbet eden Başkonsolos Gabor konsolosluk çalışmaları hakkında bilgiler sundu.
 
MACAR HÜKÜMETİ İÇİN ÖNEMLİ
Başkan Dalgıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler’den bu yıl içinde yapımına başlanması planlanan Arıtma Tesisi ile ilgili bilgiler alan Gabor, bu konuda uzman olan Macar Organıca firmasının Türkiye’de yer almasının Macar hükümeti için önem arz ettiğini belirtti.
 
YAPIM SÜRESİ 18 AY
Başkan Dalgıç 5 Milyar Japon Yeni olan kredinin İller Bankasına geldiğini yapım sürecinin de yaklaşık 18 ay olduğunu söyledi. Belediye Başkan yardımcısı Haldun Güler bir süre önce beraberindeki heyetle Macaristan’a giderek arıtma tesisleri ile ilgili bilgiler almıştı. Ziyaretten memnunluk duyduğunu ifade eden Başkan Dalgıç Başkonsolosa çeşitli hediyeler verdi.

Marmara Haber Merkezi