Kadınlara yönelik eğitimler başlıyor

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak’ın başkanlığında tanıtımı yapılan ‘Selçuk Köyü Kadın Farkındalık Projesi: Mutlu Kadın Evi’ proje eğitimine

GÜNDEM 15.02.2013 14:21:00 0
Kadınlara yönelik eğitimler başlıyor
25 KADIN KATILDI
Selçuk Köyünün pilot köy seçildiği proje eğitimine 25 kadının katılımıyla başlanan projeye, proje ekibinden Selçuk Köyü Tarım Danışmanı Elif Kafkas Özkaya, Sosyolog Deniz Sarı, Peyzaj Mimarı Özlem Koç, Avukat Eda Durgun, Veteriner Hekim Özlem Işık, İl Sağlık Müdürlüğü’nden Psikolog Selda Göl Berber katıldı. Kadınlarla birebir tanışmalar gerçekleştirilerek, hazırlanmış olan proje faaliyet takvimi ve broşürler dağıtıldı.
 
AHIRLAR VE SÜT HİJYENİ
Psikolog Selda Göl Berber, “Kadın ve Depresyon” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda; “Depresyon nedir?, Oluş nedenleri, Depresyon riski taşıyan gruplar, Depresyon belirtileri, Depresyon ile baş etme” konularında katılımcılara bilgiler verildi. Veteriner Hekim Özlem Işık tarafından kadınlarla gerçekleştirilen ön görüşmeler sonucunda belirlenen, “Ahır ve Süt Hijyeni” konulu sunumu anlatıldı.

KADINLAR YARIŞIYOR YARIŞMASI ANLATILDI
Hayvancılık yapan 18 katılımcıya; “Süt nedir?, Sütün soğutulması ve nakli, Sağım nedir ve önemi, Sağım sırasında dikkat edilecek noktalar, Sağım şekilleri, Sağım hijyeni, Ahır koşulları ve temizliği” konuları anlatıldı. Sunumun bitiminde kadınlardan birinin ahırına gidilerek yarım saat süre ile sağım hijyeni uygulamalı olarak gösterildi. Ziraat Mühendisi Elif Kafkas Özkaya ‘Kadın Çiftçiler Yarışıyor’ yarışması hakkında kadınları bilgilendirdi. Yarışmaya katılım konusunda kadınları yüreklendirdi. 19-20 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek eğitimler hakkında ön bilgilendirme yapılarak, kadınların katılımı için çağrıda bulunuldu.
 
Marmara Haber Merkezi