Sevgililer Günü’nün sokak partisinde kutladılar

Edirne'de ışıl ışıl süslenen Saraçlar Caddesi'nde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, hava sıcaklığının 4 derece olmasına rağmen Moğollar grubunun söylediği şarkılarla 14 Şubat sevgililer g

GÜNDEM 15.02.2013 12:40:00 0
Sevgililer Günü’nün sokak partisinde kutladılar
Edirne Belediye Başkanlığı, 14 Şubat sevgililer günü nedeniyle kentin trafiğe kapalı ve en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi'ni rengarenk süsledi. Hava sıcaklığının 4 dereceye kadar düştüğü kentte yaklaşık 5 bin kişi sokakta yapılan kutlamaya katılarak sahneye çıkan Moğollar grubunun şarkılarıyla eğlendi.
 
KADINA ŞİDDET OLMASIN
Grubun kurucu üyelerinden Cahit Berkay, sevgililer gününün bir günle kısıtlı olmaması gerektiğini ifade ederek, "Bu soğukta ama sevgi uğruna yinede çalışıyoruz. Sevgi 14 Şubat'ta kalmasın, sadece iki sevenin arasında kalmasın. Toplum arasında bu sevgi çok yürekli, zengin, bol olsun. Sevgi öyle bir dağılsın ki çocuk gelinler olmasın. O yaşta o çocuklara sevginin ne olduğunu daha büyüdüğü zaman sinemadan, televizyondan öğrenen bir toplum olmayalım. Bir de sevgi karşılıklı güzeldir. Sevgi karşılıklıdır, terazisi çok hassas ve dengeli olmalıdır. Kadına şiddet diye bir şey yaşıyoruz bu ülkede. Önüne gelen hem dövüyor, hem öldürüyor. Bunlar yaşanmasın" diye konuştu.
 
EMRAH, BABASININ ŞARKILARINI SÖYLEDİ
Grubun son 6 yıldır solistliğini yapan Emrah Karaca, konserde babası Cem Karaca'nın şarkılarını söyledi. Hava sıcaklığının 4 dereceye kadar düştüğü konserde grup müzisyenlerinin üşümemesi için sahneye elektrikli ısıtıcılar kuruldu. Konseri izleyenlerde söylenen şarkılara eşlik ederek 14 Şubat sevgililer gününü sokakta yapılan konserle kutladı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan grup üyeleri konserin ardından Edirne'den ayrıldı.
 
Marmara Haber Merkezi