Öğrencilerin sesini kim duyacak?

Yanıkağıl Köyü sakinleri, her gün kaldırımsız yolda tehlike içinde yağmur çamur demeden 2 kilometre yürüyerek okula gidip gelen öğrenciler için sabah 08.00, öğleden sonra 14.30 saatlerinde bir serv

GÜNDEM 14.02.2013 16:53:00 0
Öğrencilerin sesini kim duyacak?
Tekirdağ Büyükşehir olması sonucu ilçe statüsüne yükselen Kapaklı’nın bir mahallesi haline gelen Yanıkağıl Köyü’nde öğrenciler okula gitmek için kullandıkları kaldırımsız yolda her gün ölümle burun buruna geliyor.
 
YOLDA KALDIRIM YOK
Velimeşe tarafında Yanıkağıl Köyü’nün 1 kilometre dışında bulunan yerleşim yerinde ikamet eden vatandaşlar, çocuklarının okula gitmek için her gün bu yolu yürümek zorunda olduğunu belirtti. Çocuklarının Yanıkağıl İlköğretim Okulu’na gidebilmek için Velimeşe-Yanıkağıl bağlantı yolunu kullandığını söyleyen vatandaşlar, “Çocuklarımız her gün okula gidip gelebilmek için 2 kilometre yol yürüyorlar. Üstelik yolda kaldırım yok. Dolayısıyla her gün ölümle burun buruna geliyorlar. Kışın yağmur çamur içinde yürüyorlar” ifadelerini kullandı.
 
SERVİS İSTİYORUZ
Çocuklarının okuyabilmek için çektiği bu çileden kurtulabilmesi amacıyla Kapaklı Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi yetkililerine seslenen Yanıkağıl Köyü sakinleri, “Sabah 08.00, öğleden sonra 14,30 saatlerinde bir servis tahsis edilerek, hem çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula gidip gelmeleri hem de bizim stresten ve endişeden kurtulmamız sağlanabilir” diye konuştu.
 
ÖĞRENCİLERE YARDIM ELİ UZATILACAK MI?
Konuyla ilgili olarak daha önce Çerkezköy Kaymakamlığı’na müracaatta bulunduklarını söyleyen Yanıkağıl Köyü sakinleri, şimdi Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ya da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan güzel bir haber gelmesi için bekliyorlar.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ