Tekirdağ Sanayi Odası için yeterli imza toplandı

Tekirdağ Sanayi Odası ile ilgili olarak dün Çorlu’da toplantı yapıldı. Toplantıya Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ile sanayi odası kurucu üyeleri katıldı.

GÜNDEM 14.02.2013 00:11:00 0
Tekirdağ Sanayi Odası için yeterli imza toplandı
1300 SANAYİCİYİ ÇATISI ALTINDA TOPLAYACAK
Çorlu Divan otelinde yapılan toplantıda konuşan Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyet Başkanı Ömer Sarıoğlu, Tekirdağ Sanayi Odası’nın il genelinde faaliyet gösteren 1300 sanayiciyi çatısında toplayacağını belirterek “Tekirdağ Sanayi Odası için yeterli imza toplanmış durumdadır. Yasal müracaatımızı önümüzdeki hafta Ankara’ya giderek bakanlığa yapacağız. Üç aydır bu proje ile ilgili olarak bölgemizin Milletvekilleri ile birlikte lobi çalışması yaptık ve bunda da başarılı olduk. 4 Şubat’ta Manisa Sanayi Bölgesi’nde OSB toplantısına katıldık. Burada Devlet bakanımız Bülent Arınç’la görüştük. Bize ‘Tekirdağ için geç bir karar ama ülke çapında 13’üncü sanayi odası siz olacaksınız’ dedi. Sanayicimize, bölgemize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun”dedi.
 
HEYETE TEŞEKKÜR EDERİM
Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da, büyüklükte iller arasında Tekirdağ’ın 10’uncu sırada olduğunu söyledi. Vali Yerlikaya “Tekirdağ iller arasında büyüklükte ilk onda yer alıyor. İlimizde toplam 1300 sanayicimiz var. Şimdi sanayicimizle el ele vererek Tekirdağ Sanayi odasının temellerini atıyoruz. Bildiğiniz gibi 6 Aralık 2012 tarihinde Tekirdağ’ımız Büyükşehir oldu. Şu anda Tekirdağ’da 276 bin 700 sigortalı işçi var. 11 Organize Sanayi bölgemiz var, 202 firma OBS’lerin dışında kalmıştır. İlk sanayi kuruluşu 1931 yılında Tekirdağ içki fabrikası adı altında kurulmuştur” dedi.
 
52 TANESİ TEKİRDAĞ’DA
Ülke genelinde ilk 500 sanayi kuruluşu içinde 52 tanesinin Tekirdağ ili sınırları içinde faaliyet gösterdiğini “Vergi tahakkukunda ise 9. sırada yer almaktadır. Tekirdağ Sanayi odası ile ilgili olarak bugün 715 sanayicimiz kurulması için imza vermişlerdir. Bu sayı daha da artacaktır. Ankara’ya gittiğimizde bakanımız Hayatı Yazıcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ederek gerekli bilgilendirmeyi de yapacağız” dedi.

TSO MÜTEŞEBBİS HEYET ÜYELERİ
Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti şu isimlerden oluşuyor: Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden Ömer Sarıoğlu, Yıldırım Ulkat, Karaağaç Islah Organize Sanayi Bölgesi’nden Mustafa Alpagut, Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi’nden Mahmut Yeşil, Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi’nden Ahmet Zeki Tever, Velimeşe Islah Organize Sanayi Bölgesi’nden Şakir Sönmez, Türkgücü Islah Organize Sanayi Bölgesi’nden Süleyman Kolot, Ergene2 Islah Organize Sanayi Bölgesi’nden Erdim Noyan, Ergene1 Islah Organize Sanayi Bölgesinden Doğan Ünal, Cahit Ecesoy, Ergene1 Islah Organize Sanayi Bölgesi’nden Özcan Özanbay, Malkara’dan Cengiz Uysal, Muratlı Islah Organize Sanayi Bölgesi’nden İsmail Mehmet Peköz, Hayrabolu’dan Kemal Kurt, Marmara Ereğlisi’nden Tayfun Çebi, Saray’dan Mehmet Aldıkaçtı, Ergene2 Islah Organize Sanayi Bölgesi’nden Celal Öğücü.
 
Marmara Haber Merkezi