Kamu kurumlarına yer aranıyor

Kapaklı’nın ilçe olması nedeni ile birçok kamu kuruluşu binası için yer ihtiyacının doğduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, eski belediye binasının kaymakamlık binası olara

GÜNDEM 14.02.2013 00:08:00 0
Kamu kurumlarına yer aranıyor
Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen dün saat 11.00’da makamında yaptığı açıklamada Kapaklı Belediyesi’nin gerçekleştirmeyi planladığı projeler hakkında bilgi verdi.
 
2 YILLIK SÖZLEŞME YAPILABİLİR
İlçe statüsüne kavuşan Kapaklı’da kamu binaların için yer belirleme çalışmalarının titizlikle devam ettiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, “Eski belediye binasının kaymakamlık binası olarak faaliyet göstermesi için 2 yıllık bir sözleşme yapabiliriz” ifadelerini kullandı.
 
YER ALTI KATLI OTOPARK YAPILACAK
Eski belediye binasının önümüzdeki süreçte yıkılmasının planlandığını kaydeden Adem Sekmen, “Buranın altına 3 katlı bir yer altı otoparkı yapmayı düşünüyoruz. Yer altı otoparkının üst kısmı ise vatandaşların vakit geçirebileceği bir park alanı olarak dizayn edilecek. Böylelikle bu bölgede araçların gelişi güzel park edilmesinin de önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
MERKEZ CAMİİ’Nİ YIKTIRMAYIZ
Kapaklı Merkez Camii’nin son Osmanlı Padişahı Abdulhamit zamanında yapıldığına dikkat çeken Adem Sekmen, “Başkanımız İrfan Mandalı bu camimize ayrı bir önem veriyor. Tarihi bir miras niteliğindeki bu camimiz adeta ilçemizin sembolü haline geldi. Bu nedenle ne olursa olsun buranın yıkılması taraftarı değiliz. Hatta önümüzdeki süreçte Merkez Camimizin yanına bin kişinin aynı anda ibadetini yapabileceği kapasitede ek bir bina yapacağız. Merkez Camii içindeki görüntüyü de projeksiyon cihazı ile yeni ek binaya yansıtacağız. Böylelikle cami cemaati, Merkez Camii İmamı adeta önlerindeymiş gibi namazlarını kılabilecek” şeklinde konuştu.
 
YOL SORUNU 2013 İÇİNDE ÇÖZÜLECEK
2013 yılı sonuna kadar Behçelievler Mahallesi’ndeki bütün yolların demirli beton yol olarak yapılacağını söyleyen Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, “Böylece Bahçelievler Mahallemizin yol sorununu tamamen çözmüş olacağız” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
Bahçelievler Mahallesi’nin elektrik sıkıntısına da değinen Adem Sekmen, TREDAŞ’ın 2013 yılı içinde bahse konu bölgeye büyük bir yatırım yapacağını ifade etti. Sekmen, bahse konu bölgede yapılacak trafo ve yenilenecek elektrik hatları ile buradaki vatandaşın elektrik sıkıntısının da giderilmesi için belediye olarak üzerlerine ne düşerse yapmaya hazır olduklarını ifade etti. 
 
FESTİVAL DÜZENLENECEK
Kapaklı’nın eğitim alanında da gelişmeye devam edeceğini belirten belediye başkan yardımcısı Sekmen, Kazak Gölü yanında 150 dekarlık alanın eğitim kampusu alanı olarak ayrıldığını söyledi. İlçedeki tüm liselerin bu kampuse taşınacağını kaydeden Sekmen, “Liselerden boşalan binalar ise ilkokul ve ortaokul olarak hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu. Adem Sekmen 2013’ün yaz aylarında Kazak Gölü mevkiinde bir festival düzenleneceği müjdesini de verdi. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ