Trakyakent, Intermodes 2013 Kongresi’ne katıldı

Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği (TRAKYAKENT), Brüksel'de düzenlen INTERMODES Ulaşabilirlik Kongresine katıldı.

KÜLTÜR SANAT 13.02.2013 23:19:00 0
Trakyakent, Intermodes 2013 Kongresi’ne katıldı
Kongre’nin açılış oturumunda İrlanda Ulaşım, Spor, Turizm Bakanı Sayın Leo VARADKAR adına konuşma yapan Alan Kelly, “Eğer senin bir elman varsa ve benim de varsa ve biz bu elmaları değişirsek, sonuçta yine tek bir elmamız olur. Fakat eğer senin bir fikrin var, benim de bir fikrim varsa ve biz bu fikirleri birbirimiz ile paylaşırsak, her birimizin iki fikri olur’’ dedi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa’nın ve dünyanın değişik ülkelerinin takip ettiği Kongre’de, dünyadaki değişiklik ve yenilikleri takip edip, başarılı örnekleri yayma çalışmaları yapan TRAKYAKENT’i temsilen Birlik Encümen Üyesi Mehmet Karagöz ve Birlik Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş yer aldı.

ULAŞIM MODELLERİ MUTLAKA TAKİP EDİLMELİ
TRAKYAKENT Encümen Üyesi, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz “Yaklaşık 4 yıldır, Avrupa’nın değişik yerlerinde kullanılan teknolojileri, başarılı uygulamaları TRAKYAKENT üyeleri için takip edip, gerek web sitemiz aracılığıyla, gerek dergimiz, gerek basın aracılıyla yayıp, yerel yönetimlerin tanımalarını sağladık, bazen de kendi yönettiğimiz sınırlar içerisinde bu uyguları uyarlamaya çalıştık, bu yoğun çalışmaların yararlarını da gördük” dedi.
 
BAŞARILAR TESADÜF DEĞİL
Karagöz “Yaptığımız çalışmaların getirdiği başarıların hiçbiri tesadüf değil. Yaptığımız en ufak bir iş bile baştan göze tasarlanıyor, yararları tartışılıyor ve öyle hareket ediliyor. Op. Dr. Adem Dalgıç’ın üstünde çalışılmasını istediği her etkinlik bize artı olarak dönmüştür bunun nedeni yönetim olarak özellikle Birlik Başkanımız Op. Dr. Adem Dalgıç’ın aldığı kararların sonucudur’’ dedi. Kongrede kentsel alanlarda ulaşabilirlik, Intermodal ulaşım, başarılı şehirlerden kusursuz interşehir bağlantıları ve Fonlama kaynakları görüşüldü. Şehirde kullanılan karayolu ve demiryolu araçlarının birbirleriyle bağlantılı hale getirilmesi çalıştayları da yer aldı. İrlanda, Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinin başarılı şehirlerinin kusursuz demiryolu ve karayolu bağlantıları kurmak için yaptıkları çalışmalar ve Paris örneğinin işlendiği oturumda bağlantılı ulaşım modelleri paylaşıldı. Paris’te belirli saatler içerisinde şehir merkezine kesinlikle motorlu araç girişinin olmadığı, otobüse binmek için alınan yolcu kartları ile metro ve trenler ile de ulaşımın sağlandığı, toplu taşıma için üretilen her yeni teknolojinin kullanıldığı anlatıldı.
 
Marmara Haber Merkezi