“Makamdan şeref almak yerine makama şeref verelim”

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı Başkanlığında önceki gün saat 15.00’da Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 40. Maddesine istinaden İlçemizdeki İdari Şube Ba?

GÜNDEM 13.02.2013 22:42:00 0
“Makamdan şeref almak yerine makama şeref verelim”
 VATANDAŞA HİZMET ODAKLI VERİMLİLİK
Toplantıda konuşan Kaymakam Dınkırcı, “Makamdan şeref almak yerine makama şeref vermek gerekiyor. Birikimi donanımı bilimsel analitik değerlendirme yeteneği olan tüm kamu çalışanlarının bu felsefede hareket ederek sonuçları itibariyle de vatandaşa hizmet odaklı verimliliği sergilememiz gerekiyor. Temel hedefimiz bu” dedi. Toplantıda yazışma kuralları ve tekniklerin yönetmeliğine uygun olarak yapılması, günlü yazılara, idari ve adli yargı konularını ilgilendiren savunma ve itiraz süreçlerine dikkat edilmesini, ekli yazıların eki ile birlikte gelmesi, BİMER, bilgi edinme ve dilekçe ile başvuruların zamanında cevaplanması, proje araştırma ve çalışmaların zamanında yapılması, Valilik ve Kaymakamlık imza yönergelerinin iyi okunması ve ona göre hareket edilmesi, ekmek israfının önlenmesi kampanyasının desteklenmesi, Kamu taşıtlarının verimli kullanılması, inceleme, soruşturma ve ihale konularının tekniklerinin öğrenilmesi, toplantılara zamanında gelinmesi, daire amirlerinin izin kullanmaları, iş dünyasındaki kişilerin alternatif üretime teşvik edilmesi, suça meyilli çocukların korunması, vakıf yardımları konuları görüşüldü.
 
GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ ANLATILDI
Ayrıca toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’nün Gönül Elçileri Projesi hakkında sunum yapıldı. Konuya herkesin yardımcı olması istendi. Toplantıda, genel anlamda bir kamu hizmeti sunduklarını dile getiren Kaymakam Bekir Dınkırcı, bu hizmeti daire amirleri ile birlikte bütüncül yaklaşım ile sunacaklarını ifade ederek, “Bürokrasinin bir ağası varsa o da benim. Ben de milletin hizmetçisi olduğuma göre ağalık beylik yok. Sonuçta herkes hizmet etsin. İdareci büyüklerimizin bizlere öğrettiği gibi, benim makamdan şeref almaya ihtiyacım yok. Bende bilgi ve beceri varsa bu makama şeref veririm. Bugüne kadar makamdan şeref almadım. Her arkadaşımın da aynı düşüncede olduğuna inanıyorum. Tüm hizmetlerimizi, makamdan şeref almak yerine, makama şeref verme anlayışıyla yaparsak, sorunları çözeriz. Vatandaş, zaman zaman ısrarcı olabilir. İşin oluru, sıralı amirler aracılığıyla izah edilsin. Sorun çözülemiyorsa bana yansısın. Fakat herhangi bir anlaşamama durumunda, memur şefine, şef de müdürüne intikal ettirsin. Bilmem gereken konularda da sizler bilgilendirirsiniz” şeklinde konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi