Yerlikaya’dan Gönül Elçisi Projesi’ne destek

19 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen 80 İl Vali eşle

GÜNDEM 13.02.2013 22:37:00 0
Yerlikaya’dan Gönül Elçisi Projesi’ne destek
PROJEYE DESTEK OLMAYA DAVET ETTİ
Toplantıda konuşan Hatice Nur Yerlikaya gönüllülüğün köklü medeniyetimizin bize bir mirası olduğunu, bu uygulamanın sorumlu birey kimliğini yansıttığını ifade ederek herkesi bu projeye destek vermeye davet etti. Hatice Nur Yerlikaya, Gönül Elçiliği Projesinin alt başlıkları ile ilgili de bilgi vererek özellikle “Koruyucu Aile” uygulamasına vurgu yaptı. Projenin başlangıcında, Yetiştirme Yurtları'ndan ve Sevgi Evleri'nden 280 çocuğun aile ortamlarına yerleştirildiğini, gelinen süreçte ise bu sayının 1492 ye çıktığını ifade edeN Yerlikaya “İlimizde bulunan 19 çocuğumuzu da vakit kaybetmeksizin bu sıcak aile ortamlarına kavuşturmak için elimizden geleni hep birlikte yapacağız” dedi.
 
AKTİF ROL ALMALILAR
12 Ocak tarihinde düzenlenen 'Koruyucu ve Gönüllü Aile' bilgilendirme toplantısına da değinen Hatice Nur Yerlikaya, “O gece Koruyucu ailelerimizin konu ile ilgili tecrübelerini de hep birlikte dinledik ve anlatılanlar orada bulunan herkesi ziyadesiyle duygulandırmıştır” dedi. Ayrıca, hem toplum kalkınması için, hem de insanlık için çok kutsal bir işin içerisinde yer aldıklarını belirten Hatice Nur Yerlikaya, bu konu ile ilgili toplumda herkesin elinden gelen bir şeylerin olabileceğini ifade ederek, özellikle de bayanların bu projede aktif rol almalarını istedi.
 
DUYGULARINI PAYLAŞTILAR
Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi ve katılım şartlarının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Web sitesinde olduğunu, benzer linklerin ise Valilik ve İl Müdürlüğü'nün sitesindeki linklerde yer aldığını ifade eden Hatice Nur Yerlikaya, projeye destek veren ve toplantıya katılan herkese teşekkür etti. Toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama da proje ile ilgili bir sunum yaptıktan sonra, Koruyucu Ailelerden; Ersin Eryürek, Leyla Az ve Reyhan Gürtunca da duygularını katılımcılar ile paylaştılar.
 
Marmara Haber Merkezi