“Ulaşım zammı eşitliğe aykırı”

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, Belediye Meclisi'nin olağan toplantısında oy çokluğu ile kabul ettiği ulaşım zamlarının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

GÜNDEM 12.02.2013 18:28:00 0
“Ulaşım zammı eşitliğe aykırı”
AYKIRI
Yıldırım, “Aynı yolu şehiriçi toplu taşıma aracı ile beraber kat edecek olan ve toplu taşıma aracının aynı koltuğunda oturan iki yolcudan birisi 1 lira 65 kuruş diğeri ise 3 liraya yolculuk yapmak zorunda bırakılmıştır” dedi. Eşit mesafeye eşit ücret ve eşit zam oranlarının uygulanması gerektiğini ifade Edirne Barosu Başkanı Özgür Yıldırım, kartlı ulaşıma yüzde 10 zam yapıldığını, nakit ödemelerde ise zam oranının yüzde 50'ye çıktığını söyledi.

AKILLARA BAŞKA SORULAR GELİYOR
Aynı mesafeyi kat edecekler olan 2 yolcu arasında büyük fiyat fark olduğunu ifade eden Yıldırım, “Öğrencilere yüzde 15 zam uygulanmıştır. Tüm bu alınan zam kararları hukuka aykırıdır. İptali ve yürütmesi durdurulabilecek kararlardandır. Bu konuda yargı yoluna başvurmak isteyen vatandaşlarımıza hukuki destek verilecektir. Kartlı ulaşım veya kartsız ulaşım arasındaki ücret farkı da hukuka ve eşitlik ilkesine aykırıdır. Burada korunan bir kamu menfaati yoktur. Korunan menfaat maalesef araç sahiplerinin menfaatleridir. Henüz bir yıl geçmeden yeni bir zam yapılmış olması da son derece manidar olup, akıllara başkaca sorular getirmektedir” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi