Köylülerin itirazları dikkate alındı mı?

CHP PM Üyesi candan Yüceer, Muratlı Balabanlı Köyü’ne taş ocağı açılmak istendiğini belirterek konuyu meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 11.02.2013 17:32:00 0
Köylülerin itirazları dikkate alındı mı?
KÖY HALKI İSTEMİYOR
Geçtiğimiz günlerde ÇED tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlenmesine köy halkının sert tepki gösterdiğini, köy halkının yanı başına taş ocağı tesisi istemediğini ifade eden Yüceer “Bu nedenle yasal yollara başvurmuş, tarım arazilerinin ortasında bu tesisi istemediğini resmi olarak da ortaya koymuştur. Taş ocağının, bitki örtüsüne zarar vereceği, dinamit kullanımı sonucu su yataklarının değişeceği, su toplama havzalarının zarar göreceği, gürültü ve hava kirliliği yaratacağı, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyeceği, doğayı katledeceği bir gerçektir” dedi.
 
BAKAN BAYRAKTAR’A SORDU
Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Yüceer Taş ocağının açılacağı noktada herhangi bir fizibilite çalışması yapılmış mıdır? Tarıma ve hayvancılığa, insan sağlığına vereceği zarar araştırılmış mıdır? Taş ocaklarının doğaya verdiği zarar ortadayken, herhangi bir olumsuzluk durumunda acil eylem planınız var mıdır? Taş ocağı bölgeye hangi amaçla açılmak istenmektedir? Söz konusu tesis insan sağlığının yanı sıra çevredeki yeşil dokuyu da tahrip edecektir. ÇED raporunun hazırlanmasında Balaban köylülerin itirazları dikkate alınmış mıdır? Tekirdağ’da, taşocağı açılması için Bakanlığınız tarafından önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç adet ruhsat verilmiştir? Kurulmak istenen tesis tarım arazilerinin ortasındadır. Üretmeye çalışan çiftçi, yüksek girdi fiyatları ile maddi olarak tam bir açmazdadır. Çiftçinin üretim gücünü düşürecek böyle bir taş ocağının kurulmasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorularını yöneltti.

Marmara Haber Merkezi