Işıklar arızalanınca, uçak iniş yapamadı

Çorlu Havalimanı'nın pist aydınlatma ışıklarının arızalanması sonucu Borajet Havayolları'nın Ankara-Çorlu seferini yapan YB-442 sayılı uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi.

GÜNDEM 11.02.2013 17:24:00 0
Işıklar arızalanınca, uçak iniş yapamadı
İNİŞ YAPAMADI
Önceki akşam 20.00 sıralarında Çorlu Havalimanı'nın pist aydınlatma sisteminde arıza meydana geldi. Arıza dolayısıyla o sırada havalimanına iniş yapması gereken Borajet Havayolları'nın Ankara- Çorlu seferini yapan YB-442 sefer sayılı pervaneli ATR-72-500 tipi uçağı,bir süre arızanın giderilmesi için havada tur attı. Arızanın giderilememesi üzerine uçak, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi. Aydınlatma sistemindeki arıza Devlet Hava Meydanları İşletmesi ekiplerinin yaklaşık iki saat süren çalışmaları ile giderilebildi.
 
60 YOLCU 1 SAAT BEKLEDİ
Uçak, arızanın giderilmesinin ardından 60 yolcusuyla birlikte bir saat bekledikten sonra Çorlu Havalimanı'na inmek için tekrar havalandı. Saat 23.00 sıralarında Çorlu hava alanına inen yolcuların yakınları rahat bir nefes aldı. Saat 19.50 sıralarından Çorlu Hava alanına geldiklerini, uçağın hava alanının etrafından uzun süre turladıktan sonra Sabiha Gökçen hava alanına iniş yaptığını söyleyen bazı yolcular, bir saat burada beklediklerini ifade etti.

Marmara Haber Merkezi