50 akülü engelli aracı törenle dağıtıldı

İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 50 adet akülü engelli aracı törenle dağıtıldı. Valilik önünde gerçekleşmesi planlanan, fakat hava muhalefeti nedeni ile İsmet İnönü Kapalı Spor

GÜNDEM 10.02.2013 20:05:00 0
50 akülü engelli aracı törenle dağıtıldı
100 BİN TL BÜTÇE AYRILDI
Törende konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, engellilerin ülke nüfusunun yüzde 12'sini oluşturduğunu, bu nedenle de günlük hayatta karşılaştıkları sıkıntılara çözüm bulmanın sosyal devlet anlayışının temel hedefleri arasında yer aldığını kaydetti. İlin bütçesini İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisinin yaptığını ifade eden Yerlikaya, törende bulunan başkan dahil 35 üyenin 2012 yılı bütçesi yapılırken bu gerçekliği göz önünde bulundurarak en modern donanıma sahip akülü engelli aracı alımı için 100 bin TL ayırdıklarını belirterek, bütçeyi yapan ve bu işte emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
ALLAH SAĞLIKTAN AYIRMASIN
Vali Ali Yerlikaya, özürlü olan ve gelir durumu açısından daha geride bulunan, dolayısı ile özür nispeti bakımından geride olan vatandaşlara, bu hizmetin ilçeler, beldeler ve köylerde hakkaniyet ölçüleri içerisinde özel idarenin tespit ettiği kişilere sağlandığını ifade etti. Bu hizmete vesile olmaktan dolayı son derece sevinçli olduklarını ifade eden ve emeği geçen herkese teşekkür eden Yerlikaya “Allah hepimizi sağlık sıhhat ve afiyetten ayırmasın” dedi.
 
ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI SEVİYORUZ
Vali Yerlikaya engelli vatandaşların da hayata engel gözlüğü ile değil, çok mükemmel bir yaşama heyecanı ile bakmaları ve etrafına pozitif enerji saçmaları temennisinde bulundu. “Biz 852 bin vatandaşımız, sivil toplum kuruluşlarımız il birlikte engelli vatandaşlarımızı seviyoruz” diyen Yerlikaya, bu hizmetin engelli vatandaşlara kimseye muhtaç olmadan bir yaşam yakalamaları ve ekonomik özgürlüklerine koşmaları için emek sarf etmeleri amacı ile sosyal devlet anlayışının gereği olarak verildiğini söyledi. Tören, araçların hak sahiplerine dağıtılması ile sona erdi.
 
Marmara Haber Merkezi