Edirne’ye ‘Bakan’ olarak ilk ziyaret

Kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı görevine getirilen AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, bakan olarak ilk kez seçim bölgesi Edirne'ye geldi. Edirne, Trakya ve Balkanlar'ın sorunlarını çÃ?

YAŞAM SAĞLIK 10.02.2013 19:37:00 0
Edirne’ye ‘Bakan’ olarak ilk ziyaret
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de 10 bini pratisyen, 20 bini de uzman olmak üzere 30 bin hekime ihtiyaç olduğunu söyledi.
 
30 BİN UZMAN HEKİME İHTİYACIMIIZ VAR
Hastanelerdeki kuyruk sorunlarının çözümünün kolay olmadığını belirten Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “2002’de Türkiye'deki hekim sayısı 120 bindi. Bugün 125 bin. Tıp alanındaki işlem sayısı 96 milyondu, bugün bu sayı 300 milyon. Tıbbi anlamda vatandaşın hekimle muhataplığı 4 misli artmış. Hekim sayısı ise yüzde 5 artmış. Şu anda 30 bin adet hekim lazım. 10 bin pratisyen, 20 bin uzman hekim lazım” dedi.
 
HEKİM FAZLASI VAR DİYORLARDI
YÖK ve Tabipler Odası’nın yıllarca hekim fazlası var diyerek üniversitelerin tıp fakültelerine yeteri kadar öğrenci almadığını söyleyen Müezzinoğlu, “Son 5 yılda almaya başladık. Onların da ülke tıbbının hizmetine girebilmesi için önlerinde 7-8 yıl var. Yabancı uyruklu hekim çalıştırmak için kapıları açtık. Ama orda da yaraya merhem olacak çözüm yok. İnsanlar aynı hastalık için 3 günde 4 hekim geziyor. Neticede başka hastaların sırasını alıyor. Halkımızın sağlık hizmetlerini en iyi şekilde alması için tedbirlerimizi alacağız. Vatandaşımız sabırlı olacak, iyi niyetli olacak. İnşallah bu süreci daha iyi götürürüz” diye konuştu.

YASAL DÜZENLEMELERİ BEKLİYORUZ
Şehir hastaneleri hakkında konuşan Müezzinoğlu, “İlk planda Büyükşehir statüsü olan illerde 32 civarında şehir hastanesi yapılacak. Planları yapıldı. Bunlardan 3’ünün ihalesi de tamamlandı. Müteahhitleri belli. 4 tanesinin ihalesi yapıldı. Bazı sıkıntılar oldu. Yasal düzenlemeleri bekliyoruz” dedi. Suriye'den gelenlerin kaldığı kamplarda kızamık salgını olduğu yönündeki bir soruya ise, “Dün Gaziantep'te Nizip'teki çadır kampını gezdim. Bu milletin vatandaşı olarak onur ve gurur duydum. Kamp yerleri dünyaya örnek olacak koşullarda. Sağlık, eğitim hizmetleri var. Her türlü destek veriliyor. Bazı bulaşıcı hastalıklar olabiliyor. Ama olağanüstü bir sıkıntı yok” dedi.
 
DUYGULU ANLAR YAŞADI
Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen 'Ak Parti İl Teşkilat Toplantısı'na katılan Müezzinoğlu, ilgilerinden dolayı partililere teşekkür etti. Bakan Müezzinoğlu'nun zaman zaman gözleri doldu ve konuşmakta güçlük çekti. Toplantının ardından karayoluyla Edirne'den ayrılan Müezzinoğlu, Uzunköprü İlçesi'ne gitti.
 
Marmara Haber Merkezi