Tekirdağ’ın tarihi gün yüzüne çıkıyor

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Tekirdağ Şubesi’nce düzenlenen etkinlik kapsamında tarihçi Mehmet Serez tarafından 'Tekirdağ Tarihi ' konulu bir konferans düzenlendi.

GÜNDEM 10.02.2013 19:27:00 0
Tekirdağ’ın tarihi gün yüzüne çıkıyor
TÜRK TARİHİ İLE GÜNÜMÜZ TÜRKİYESİ ARASINDA BAĞ KURMAK
Dernek ofisinde düzenlenen programa, TBBD Tekirdağ Şube Başkanı Hüseyin Bayol, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi, Ahmet Sulbi, Hamdi Demirkapılar, Salih Kayın, Ramazan Baran, Hayrabolu eski Belediye Başkanı Şener Çelikayar, Malkara M.Y.O Müdürü Doç. Dr. Murat Taşan, Kırım Türkleri Derneği temsilcisi Hasan Erge ile dernek üyeleri ve tarihe ilgi duyan vatandaşlar katıldı. Konferans öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Hüseyin Bayol, Tekirdağ’da tarih bilincini geliştirmek adına toplantılar düzenlediklerini, amaçlarının Türk tarihi ile günümüz Türkiyesi arasında güçlü ve sıkı bir bağ kurmak olduğunu ifade etti.
 
TEKİRDAĞ’IN TARİHİNE IŞIK TUTULUYOR
Bayol, 15 günlük periyodlarda gerçekleştirdikleri konferanslarla Tekirdağ’ın tarihine ışık tutmaya çalıştıklarını ayrıca Sivil Toplum Kuruluşu misyonu ile hareket ederek ilin gelişimine katkıda bulunacak fikirsel ve kültürel birikime katkı sağladıklarını belirtti. Açılış konuşmasından sonra Tekirdağ halkının yakından tanıdığı tarihçi Mehmet Serez tarafından ‘Tekirdağ Tarihi’ konulu bir konferans verildi. Tekirdağ’ın eski tarihlerde çekilmiş fotoğraflarından oluşan slayt eşliğinde ilin tarihini anlatan Serez’i katılımcılar ilgiyle takip etti. Tekirdağ’ın ilk yerleşiminin Barbaros’ta gerçekleştiğini söyleyen Serez, Tekirdağ’ın bir liman kenti olduğunu vurguladı. Osmanlı döneminde Süleyman Paşa komutasında akıncıların Tekirdağ’ı fethetmelerini ilgi çekici bir üslupla tarih severlere anlatan Serez daha sonra tarihi yapılarla ilgili çeşitli bilgiler verdi.
 
Marmara Haber Merkezi