Yazar Karagöz’den Marmara Haber’e ziyaret

“Osmanlı’da Çağdaşlaşma” ve “Kültürümüz ve Fikriyatımız” adlı eserleri okuyucu ile buluşturan Edebiyatçı Yazar Zeki Karagöz, Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

GÜNDEM 10.02.2013 19:11:00 0
Yazar Karagöz’den Marmara Haber’e ziyaret
YAZARLIK MERAKIM LİSE YILLARINDA BAŞLADI
Yazarlık merakının lise yıllarında başladığını ifade eden Edebiyatçı Yazar Zeki Karagöz, “Lise yıllarımda televizyon kanallarında tartışma programlarına katılan yazarları izlerken çok etkilendim ve ‘Ben de onlar gibi olabilirim’ diye düşündüm. Bu kapsamda Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Mahalli İdareler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Doğu Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdim” dedi.
 
YENİ KİTAP YOLDA
Edirne İpsala doğumlu olan Yazar Zeki Karagöz, makale tarzındaki “Osmanlı’da Çağdaşlaşma” ve “Kültürümüz ve Fikriyatımız” eserlerinin ardından Nisan-Mayıs aylarında da ‘Aşkın Denemesi Olur Mu?’ adlı deneme tarzı eserle okuyucuların karşısına çıkmaya hazırlandığını belirtti. Karagöz, önümüzdeki günlerde bir televizyon kanalında yapacağı röportajda, ‘Aşkın Denemesi Olur Mu?’ adlı kitabının tanıtımını yapacağını ifade etti. 
 
KÜLTÜRÜMÜZ DEZENFORMASYONA UĞRUYOR
“Kültürümüz ve Fikriyatımız” adlı kitabının içeriğinden bahseden Zeki Karagöz, “Bu kitabımda Türk Kültürünün sosyolojik bağlamda nasıl dezenformasyona uğradığına dikkat çekmeye çalıştım” dedi. Türkçe’nin yabancı dil erozyonuna maruz kalmaması ve öz benliğini koruması gerektiğine işaret eden Yazar Karagöz, “Milli şuurumuza bağlı kalarak, dilimize, kültürümüze ve tarihimize sahip çıkmalıyız. Eserimde bu üç değerimizi kaybetmediğimiz sürece Türk Milleti’nin ilelebet payidar kalacağını dile getirmeye çalıştım” dedi.   
 
İNSANIMIZ UYANIK OLMALI
Gündeme ilişkin konular hakkındaki görüşlerini de Marmara Haber Gazetesi okuyucuları ile paylaşan Yazar Zeki Karagöz, “Günümüzde iç ve dış mihraklar, Sivas’tan ötede ayrı bir bayrağın dalgalanması ve Ezan-ı Muhammediye’nin susturulması için çalışıyorlar” dedi ve vatandaşların uyanık olması gerektiğini ifade etti. Ülke sınırlarının Misak-ı Milli sınırları içerisinde bir bütün olduğunu kaydeden Karagöz, 814 bin 578 metrekare olan vatan topraklarından 1 metrekare dahi toprağın eksilmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı. 
 
BU MİLLET TARİHTE TÜRK’TÜ, EBEDİYETE KADAR TÜRK KALACAKTIR
Son günlerde gündemi meşgul eden bir diğer konunun da Anayasa’dan ‘Türklük’ kavramının çıkarılma çalışmaları olduğunu söyleyen Edebiyatçı Yazar Zeki Karagöz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Bu millet tarihte Türk’tü, Ebediyete kadar Türk kalacaktır’ sözüne vurgu yaparak, “Mustafa Kemal Atatürk bu sözüyle Türklük kavramını içine sindiremeyenlerin bu vatanı derhal terk etmesi gerektiğine işaret etmiştir” dedi. Türklük kavramının asla ve asla Anayasa’dan çıkarılamayacağını belirten Karagöz, “Türklük kavramını yıldız gibi çevreleyen dilimiz, bayrağımız ve İstiklal Marşımız da Anayasa’da asla değiştirilemez. Bu böyle biline” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ