Bir ziyaret bin derde deva oldu

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın geçtiğimiz aylarda Karadağ Cumhuriyeti’ne yaptığı ziyaret, orada yaşayan maddi durumu zayıf insanlara deva oldu.

GÜNDEM 8.02.2013 19:03:00 0
Bir ziyaret bin derde deva oldu
YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Yapılan ziyaretin ardından, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın Karadağ’daki, Türk, Boşnak, Arnavut ve Romanların ilgi ve yardıma ihtiyaçlarını gözlemleyerek oluşan izlenimleri doğrultusunda Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği bir yardım kampanyası başlattı. Kırklareli’nde faaliyet gösteren ve amaçları arasında Balkan ülkelerine yardım etmek de bulunan Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, T.C. Podgorıca Büyükelçiliği ile irtibata geçerek bölge halkına yapılabilecek yardım malzemelerinin cinsi ve miktarı konusunda görüş alışverişinde bulundu.
 
GİYİM MALZEMELERİ TEMİN EDİLDİ
Kırklareli Valiliği’nin bilgi ve gözetimleri altında yürütülen yardım kampanyası ile hem gönüllü kişi ve firmaların sponsorluğu ile hem de bizzat dernek tarafından temin edilen ayakkabı, bot, kaban, mont, kazak, gömlek, pantolon, eşofman gibi  toplam 3 bin 681 parça giyim malzemesi temin edildi. Temin edilen malzemeler Büyükelçilik tarafından bildirilen isim listesine göre 805 kişinin her birinin beden ve ayakkabı ölçüleri dikkate alınarak, her isme özel hediye paketi şeklinde hazırlanarak, toplam 108 adet koliye yerleştirildi. Tedarik edilen yardım malzemeleri, dün Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nde düzenlenen organizasyonla, T.C. Podgorica Büyükelçiliği’ne iletilmek üzere, Kırklareli Valiliği’ne teslim edildi.

Marmara Haber Merkezi