Sarımsak Üreticileri Birliği kuruldu

Babaeski Sarımsak Üreticileri Birliği’nin kurulması amacıyla Babaeski İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organizasyonu ile önceki gün saat 11.00’da Babaeski Öğretmenevi

GÜNDEM 8.02.2013 18:48:00 0
Sarımsak Üreticileri Birliği kuruldu
MARKA OLURSA DAHA KIYMETLİ SATARIZ
Babaeski İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Üzeyir Güngör, “Sarımsağımızı ucuza satıyoruz. Siz üreticilerimiz kilogramını 1,5-2 TL ye satarken marketlerde kilogramı 13 TL’ye satılıyor. Bir olalım birlik olalım dedik. Babaeski sarımsağı bir marka olursa, toplu halde paketleyerek pazarlarsak daha kıymetli satarız’’ dedi.

BİR AY ÖNCE ÇIKIYOR
Babaeski sarımsağının Kastamonu-Taşköprü sarımsağına göre bir ay önce çıktığını ifade eden Güngör, “Erken olgunlaşan sarımsağımızı paketli olarak belki yurtdışına bile satabiliriz diye düşünüyoruz. Babaeski ilçe merkezi ve köylerdeki sarımsak üreticilerini bir araya getirdik. Ana Tüzük Hazırladık. Tüzüğü okuyup tartışalım. İtiraz olursa gerekli düzeltmeleri yapalım. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bizim bir menfaatimiz yok” diye konuştu.
 
ALTI AY SONRA GENEL KURUL OLACAK
Bu toplantıda Sarımsak Üreticileri Birliği’nin Kurucular kurulunu oluşturacaklarını söyleyen Güngör “Kurulduktan altı ay sonra genel kurul olacak. Paketleme boylama tesisi için birlik olmak gerekir. İnşallah sarımsağımızı daha değerli satacağız’’dedi. Hazırlanan tüzüğün okunmasının ardından geçici yönetim kurulu oluşturuldu.
 
GEÇİCİ YÖNETİM OLUŞTURULDU
Geçici yönetimde “Birol Ferah, Arif Recep Kılıç, Selahattin Kenar, Taner Şafak ve Arif Okumuş” yer aldı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Üzeyir Güngör toplantının sonunda yaptığı konuşmada “Babaeski Sarımsak Üreticileri Birliği ilçemize hayırlı olsun diyorum. Birlik kendi ayakları üzerinde duracak duruma gelir temenni ediyorum” diyerek katılımcılara teşekkür etti.
 
Marmara Haber Merkezi