Mahalleliden içkili mekana ‘İMZA’lı tepki

İçkili mekânların bir yerde toplanmasını ve ruhsatlara bir düzenleme getirilmesini amaçlayan İçişleri Bakanlığı genelgesi ülke genelinde birçok tartışmaya neden oluyor. Bu tartışmalardan biri de

GÜNDEM 7.02.2013 22:20:00 0
Mahalleliden içkili mekana ‘İMZA’lı tepki
Meclis kararı ile Atatürk Mahallesi Tuna Caddesi’nde içkili mekân açılacağı yönünde meclis kararı alındığını söyleyen mahalle muhtarı Bilal Tokuç, bu tarz mekânların ilçe dışına taşınması gerektiğini belirterek, kararın iptali için imza kampanyası başlattıklarını kaydetti.  
 
İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Kapaklı Atatürk Mahallesi sakinleri olarak semtlerinde içkili mekânların açılmasını istemediklerini belirten Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç, “İçkili mekânların ilçe merkezi dışında faaliyet göstermesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Türkiye’nin demokrasi ile yürütüldüğünü söyleyen Tokuç, “Biz de demokrasinin bize verdiği haklara istinaden bahse konu meclis kararının iptal edilmesi için imza kampanyası başlattık” diye konuştu. 
 
NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
Kapaklı’nın ilçe statüsüne kavuşmasının, her mahalleye bir içkili mekân açılması gerektiği anlamına gelmeyeceğini ifade eden Atatürk Mahallesi sakinleri, “Mahallemizde içkili mekan istemiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Bazı mahalle sakinlerinin Atatürk Mahallesi’nde içkili mekân açılması halinde taşınacaklarını söylediğini belirten muhtar Bilal Tokuç, Kapaklı Belediye Meclisi’nin ilgili meclis kararını iptal etmesini istediklerini söyledi.
 
KAPAKLI’NIN ÖNCELİĞİ İÇKİLİ MEKÂN DEĞİL
Kapaklı’nın içkili mekânlardan çok başka hizmetlere ihtiyacı olduğunu ifade eden Atatürk Mahallesi sakinleri, “Kapaklı’nın ihtiyacı içkili mekânlar değil. İlçemizde yol problemi var, trafik problemi var. Pazar yerinde her hafta hırsızlık olayları meydana geliyor, bunlara çözüm için meclis kararı alsınlar. Kapaklı’nın öncelikli olarak giderilmesi gereken sıkıntıları bunlardır, içkili mekanlar değil” ifadelerini kullandı. 

SEÇKİN DE DESTEK VERDİ
Kapaklı Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Kenan Seçkin de, bir mahalle sakini olarak imza kampanyasına destek verdi. Mahallede açılması muhtemel içkili mekânların, güvenlik sıkıntısı doğuracağından endişelenen Atatürk Mahallesi sakinleri, bir sonraki meclis toplantısında bahse konu meclis kararının iptal edilmesini umut ediyor. Kapaklı Belediye yönetiminin, konuyla ilgili bir düzenleme yapıp yapmayacağı ise merak konusu oldu.  
 
Haber / Ahmet KARDEŞ