Hayat boyu öğrenme

Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereğince, 2012- 2013 eğitim ve öğretim yılının Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu'nun birinci toplantısı, Havs

GÜNDEM 7.02.2013 20:44:00 0
Hayat boyu öğrenme
İŞKUR DESTEKLİ KURSLARI AÇILDI
Toplantıya Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş ve komisyon üyeleri katıldı. Havsa Kaymakamı ve İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Başkanı Barış Demirtaş toplantıda yaptığı konuşmada, komisyon olarak yaptıkları çalışmalar kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde İşkur destekli kurslar açtıklarını söyledi.
 
DAHA ÇOK YARAR SAĞLAYACAK
Demirtaş, kaymakamlık, Belediye veya diğer kurumlar bünyesinde yapılan seminer ve etkinlikleri halk eğitimi tarafından takip edilerek hayat Boyu öğrenmenin içine dahil etmeleri gerektiğini belitti. Bu çalışmaların ülke ve il ortalamalarını yükselteceğini belirten Demirtaş, kurumlar arasındaki bu bağlamda yapılacak olan anlaşmaların bu projeyi önemli oranda destekleyeceğini ve daha çok yarar sağlayacağını belirtti.

KATILIMLARINI ARTIRIYORUZ
 Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aydın Avcı, komisyon üyelerine, 2012 yılındaki son toplantıda alınan kararlar hakkında bilgi verdi.  Avcı; yapılan son toplantıda alınan kararlar doğrultusunda kurumlar ile olan irtibatlarını artırdıklarını ve faaliyetlerine ortak olduklarını ifade ederek “İş-kur destekli kurslarımızda ilçemizdeki bir tekstil fabrikasıyla anlaşıp yüzde 50 iş garantili makine, ovarlok alanlarında eleman yetiştirilecek. Arıcılık ve diğer kurslarımız devam ederken farklı kurumların yapmış olduğu etkinliklere katılım sağlayarak birlikte hareket ediliyor. İlçe Kaymakamımızın desteği ile 160 saatlik aerobik ve step kursları açıldı, atletizm, folklor, ritmik dans, Edirne yöresi folklor kursları devam ediyor. Aile bireylerini ayni kurslarda buluşturarak öğrenmenin yaşı olmadığını halkımıza gösterme imkanı da sağlayarak kurs ve etkinliklere katılımları arttırıyoruz” dedi.
 
TRAKYA İLK SIRADA
Hayat Boyu Öğrenmede Avrupa ortalaması yüzde 9.1 iken ülkemizde bu ortalamanın yüzde 2.9 olduğunu, ülke sıralamasında Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın yüzde 4.4 ortalaması ile birinci sırada yer aldığını ifade eden Avcı “Yapılan çalışmalarımızda hedefimiz 2012-2013 yılı içerisinde bu ortalamayı yükseltmek olacaktır” dedi. Komisyon, proje kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması ve ortaya çıkan güçlüklerin ve çözüm yollarının tespit edilmesini, merkezler arasında işbirliği ve koordinasyonun daha ciddi olarak sağlanmasına, etkinliklerin birlikte planlanmasına, verimliliğin artırılmasına, hizmet tekrarlarının yapılmasına karar verdi.
 
Marmara Haber Merkezi