Özerkliğe kapı açıyor

Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Cem Hakan Şancı, özerkliğe kapı açacağını ve eyelet sistemine geçişi sağlayacağını iddia ettiği Büyükşehir Yasası’na karşı Ã

GÜNDEM 7.02.2013 20:39:00 0
Özerkliğe kapı açıyor
TÜRKİYE’Yİ EYALETLERE BÖLECEK
 Bu yasa ile terör örgütünün talep ettiği özerklik ve federatif sistemin yolunun açıldığını ileri süren Şancı “Türkiye'yi eyaletlere bölecek , başkanlık sisteminin alt yapısını hazırlayacak , Güneydoğu'da  özerkliğin altyapısını oluşturacak bu yerel yönetimler yasasını sessiz-sedasız bir şekilde meclisten geçirmişler ve  Cumhur Başkanımız da onaylamıştır. Kabul edilmiş olan bu yasa ile ,28 yıldır terörle mücadele eden ülkemizde , devletin atadığı valilerin yetkileri azaltılmıştır. Yasayla birlikte özellikle , sandık hakimiyetinin olmadığı bazı bölgelerdeki bölücü örgüt temsilcilerine imkan verilip yeni sahalar açılmıştır” dedi.
 
GÖZ ARDI EDİLDİ
Bu kanunla 29 il özel idaresi , 1591 belde belediyesi ile 16 bin 82 köyün tüzel kişiliğinin sona erdiğini, büyük şehir sınırlarındaki beldeler , mahalleler ile köyler ise mahalle olarak ilçe belediyelerine katılmakta , diğer illerde tüzel kişiliği sona erdirilen belde belediyeleri ise köye dönüştürüldüğünü ifade eden Şancı “Eğitim , Kültürel ve ekonomik yönden henüz olgunlaşmasını tamamlayamamış coğrafya ya uygunluğu olmayan il ve ilçelerimiz de konunun oturmayacağı göz ardı edilmiştir. Hükümet , nüfusu az olan beldelerin belediye yönetimlerinin külfet oluşturduğunu  iddia ediyor ancak , bu yasa ile çoğu beldenin nüfusu birçok ilçenin nüfusunu çok fazla geçtiği halde onlar da kapatılıyor” dedi.
 
MANTIKLA AÇIKLANACAK BIR TARAFI YOK
Bu yasa ile bu şehirlerin mülki sınırları içinde yaşayan vatandaşların ağır vergi yükü ve imar kanunları ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Şancı “Türk Siyasi hayatında vazgeçilmez bir yeri olan ; Türkiye'nin sivil , demokratik ve müreffeh bir hayata kavuşması , ülkemizin insanlarının bağımsız , bir arada kardeşçe yaşaması uğrunda 19 yıldır büyük mücadeleler veren Büyük Birlik Partisi ( BBP ) olarak , 13 ilin büyükşehir  yapılmasına karşı değiliz ancak kıriterlerin doğru uygulanmasından yanayız. Hükümet erkini elinde tutanlar İstanbul ve Kocaeli'ni büyükşehir yapıyorlar ancak, Anadolu'nun en ücra kentini de, hiç bir coğrafi özelliğe uygun olmayan , ekonomik gelişmişlik anlamında Türkiye'nin son sıralarında yer alan bir ilini de büyükşehir yapmıştır.  Bunun akılla mantıkla açıklanacak bir tarafı yoktur” diye konuştu.