Korkmaz Halen Ümitli

Kızılpınar Belediye Meclisi Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı dün saat 14.30’da Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.

GÜNDEM 7.02.2013 00:40:00 0
Korkmaz Halen Ümitli
3 MECLİS ÜYESİ KATILMADI
Belediye Meclis toplantısında gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren Yavuz Kütük, Ali Kaya Bektaş ve Nihat Malkoç katılmadı. Toplantı öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Faruk Korkmaz çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
“BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Belediye Meclis üyeleri ile birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Korkmaz “Belediyenin bütün çalışanları yapılan çalışmaların ardından göğsünü gere gere gezebilir. Kızılpınar’da yapılan işleri ve hizmetleri her zaman tartışırım. Bizim kimseden korkumuz yoktur. Kızılpınar’a gelen paranın bir kuruşunu dahi zayi ve heba etmedik. Gelen bütün hizmeti Kızılpınar’a sunduk. Dallas çiftliğine kadar elektrik ve su gitmiştir. Bizim için insan çok önemlidir ve değerlidir. Nerede olursa olsun o insana hizmet gitmesi boynumuzun borcudur” dedi.
 
“İMAR REVİZYON PLANI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”
Kızılpınar Belediyesi olarak İmar revizyon çalışmalarının bulunduğunu belirten Korkmaz “Kızılpınar Belediyesi olarak bizler vatandaşımızın menfaatini her zaman ön planda tuttuk. Vatandaşlarımızın oyları ile bizler buraya geldik. İmar revizyon çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. İmar revizyon çalışmalarını bu ayki toplantıda gündeme getirecektik ama onunla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 10 gün içinde tamamlanmasını planlıyoruz” diye konuştu. 
 
“TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ YAPACAĞIZ”
Geçtiğimiz günlerde Ankara gezisi gerçekleştirdiğini ifade eden Korkmaz “Genel Merkez ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Tekirdağ milletvekillerimiz T.Ziyaettin Akbulut ve Özlem Yemişçi ile görüştük. Kızılpınar’da toplu bir açılış gerçekleştirmek istiyoruz. Kızılpınar’da yaptığımız Merkez Camii’nin, kültür merkezinin, Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi ve Şehitliğin toplu açılışını Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in katıldığı programla toplu açılış törenini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
 
“BÜYÜKŞEHİR İLE ÖNÜMÜZ AÇILACAKTIR”
Korkmaz “Biz bu Kızılpınar için büyük emekler verdik. Büyükşehir’den dolayı sıkıntı yaşıyoruz ama inşallah önümüz açılacaktır. Kızılpınar’da bir dönem daha Belediye Başkanlığı yapmak çok istiyordum. Ama inşallah Büyükşehir’den dolayı hizmetlerin artacağından ve daha güzel hizmetlerin geleceğine inanıyorum. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi ile irtibat halindeyiz. Endüstri Meslek Lisesi’nin etrafında ki beton yolu Çerkezköy Belediyesi yaptırıyor. Büyükşehir’in yüzünü görmeye başladık. Vatandaşlarımız bu konuda tereddütle bulunmasınlar. Ben inanıyorum ki Büyükşehir’in bizlere daha fazla imkanı ve getirisi olacak” diye konuştu.
 
“20 BİN’İ BULURSAK İLÇE MÜRACAATI YAPACAĞIZ”
Kızılpınar’ın 2014 yerel seçimlerine kadar 20 bin nüfusa ulaşması halinde, tekrar ilçe başvurusunda bulunacaklarını söyleyen Korkmaz “En son nüfus sayımında nüfusumuz 16 bin 687 idi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan nüfusa göre Kızılpınar’ın sayısı 17 bin 70’e çıkmıştır. İnşallah seçime kadar 20 bin’i bulursak ve Çerkezköy merkez 100 bin olursa ilçe olarak müracaatımızı yapacağız. Kanunda 20 bini tamamlayan yerler merkez 100 bin olma şartı ile ilçe müracaatında bulunabiliyorlar. İnanıyorum ki 2019’da tekrar Kızılpınar ilçesi olarak faaliyete başlayabiliriz” dedi.
 
HARÇ BEDELLERİ AÇIKLANDI
Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda ilk olarak iki adet dilekçe oy birliği ile gündeme alınırken, ardından da, beldede Pazartesi ve Cuma günleri kurulan açık Pazar yeri işgal harçlarının belirlenmesi konusu görüşülerek karara bağlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kızılpınar Belediyesi Yazı İşler Müdürü Selahattin Erdem, geçtiğimiz yıl metrekare başına alınan harç bedelinin 2.5 TL olduğunu belirtirken, teknik bir hesap hatası sonucu bu rakamın 6 TL’ye çıktığı ifade edildi. Bu rakamın değiştirilmesi gerektiğini belirten Erdem “Çerkezköy açık Pazar için 3 TL, kapalı Pazar için 6 TL, Kapaklı 2.35 TL, Veliköy 70 kuruş Karaağaç ise 2 TL alıyor” dedi. Yapılan görüşmenin ardından alınacak fiyatın 3 TL olmasına oy birliği ile karar verildi.
 
“SU BORCU 12 TAKSİTLE ÖDENECEK”
Gündemin üçüncü maddesinde ise su borçlarının taksitlendirilmesi karara bağlandı. İlgili maddeyi görüşen Meclis 250 TL üzerinde su borcu olan vatandaşlarının borçlarını 12 ay taksitle ödemesine oy birliği ile karar verdi. Ardından ise bir diğer gündem maddesinde  Belediye ile hisseli parsellerin parsel maliklerine devrinin yapılması için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu görüşüldü. Meclis Üyesi Celal Yeşilyurt’un çekimser oy kullandığı oylamada, Başkana yetki verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
“İMAR PLAN ÇALIŞMALARI BEKLENECEK”
Gündemin beşini maddesinde ise İmar Komisyon raporlarını görüşerek karara bağladı. İlk dilekçede komisyonun imar revizyonu ile ilgili rapor okundu. Komisyon, konuyla ilgili verdiği raporda, “Alanın büyük olması nedeniyle komisyon çalışmalarını henüz tamamlayamadığından, Revizyon İmar Plan çalışmaları tamamlandıktan sonra komisyonumuzca düzenlenecek rapor hazırlanarak meclise sunulacaktır” ifadeleri yer aldı. Komisyon aldığı bu karar meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra komisyonun, 847 ada 1 numaralı parselin imar plan tadilatının yapılması ve kat karşılığında verilmesi ile ilgili verdiği karar okundu.  Söz konusu alanda imar plan tadilatının revizyon çalışmaları tamamlandıktan sonra karara bağlanması yönünde karar veren İmar Komisyonu, 847 ada 1 nolu parselin kat karşılığı verilmesini uygun buldular. Yapılan oylamada, Celal Yeşilyurt ret oyu verirken, ilgili rapor oy çokluğu ile kabul edildi.
 
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
İmar Komisyonu kararlarının görüşülmesinin ardından Bütçe Komisyon raporu okundu. Komisyonun, SS Yenişehir Konut Yapı Kooperatifi ile Belediye arasında yapılan sözleşmeden doğan gecikme cezaları ile fazla yapılan işin mahsuplaşması ile ilgili verdiği kararda komisyon müteahhit firma ile belediye arasında yapılan sözleşmedeki maddelerin aynen uygulanması yönünde karar aldı. Komisyonun aldığı karar, Celal Yeşilyurt’un red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Toplantının son bölümde ise gündeme alınan dilekçeler görüşüldü. 499 ada 10 parseldeki 450 metrekare arsanın imar durumunun 2 kattan 4 kata çıkarılması talebi imar revizyonunun beklendikten sonra karar verilmesi oy birliği ile kabul edildi. My Tuana Otel’in verdiği dilekçede ise, söz konusu tesisin 23.01.2012 tarihinde ruhsat başvurusunu yaptığı ve gerekli mercilerden otelin açılmasına engel olmadığına dair yazıların belediyeye iletildiği belirtilirken, gerekli tadilatın yapılarak ruhsatın bir an önce verilmesi dilekçede talep edildi. Bu dilekçe ise oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

Marmara Haber Merkezi