Amacımız halkla bütünleşmek

Kapalı Belediyesi’nin sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Belediye Başkanı İrfan Mandalı öncülüğünde 2012 yılı içinde birçok faaliyete imza attığını söyleyen Belediye Baş

GÜNDEM 6.02.2013 21:12:00 0
Amacımız halkla bütünleşmek
 Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, dün saat 13.00’da makamında yaptığı açıklamada, Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 2012 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
 
ATATÜRK SEVGİSİNİ AŞILADIK
2012 yılı içinde belediye olarak, Kapaklı’daki ilköğretim okullarına yönelik ‘Dünyaya Yön Veren 40 Büyük İnsan’ konulu bir konser organize edildiğini söyleyen Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, bu tarz etkinliklerle minik beyinlerin ufkunu genişletmeyi amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca Kapaklı’daki bütün okullara ‘Trakya Manevralarında Ata’dan Kalan İzler’ isimli kitap dağıtıldığını belirten Özkan, “Bu tür etkinliklerle çocuklara hem okuma alışkanlığı kazandırmayı hem de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgisini küçük kalplere aşılamayı gaye edindik” diye konuştu.
 
OKULLARDAN HİÇBİR YARDIMI ESİRGEMEDİK
Kapaklı Belediyesi olarak ‘Atık Pil Toplama Yarışması’ düzenlediklerini anımsatan Aziz Özkan, “Yarışmada 1. olan Yıldızkent İlköğretim Okulu’na Konferans Salonu yaptık” dedi. Eğitim alanında başta Belediye başkanı İrfan Mandalı olmak üzere belediye olarak okullardan hiçbir yardımı esirgemediklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, “Mehmet Erdegül İlköğretim Okulu’na projeksiyon cihazı alındı. Sanayiciler İlköğretim Okulu’na fen ve laboratuar malzemesi alındı. Yıldızkent İlköğretim Okulu’nun motorlu projeksiyon cihazı ihtiyacı karşılandı. Tüm okullara çevre ve orman ile ilgili görüntülü konser verildi” ifadelerini kullandı.
 
TÜM HAZIRLIKLAR BELEDİYE TARAFINDAN YAPILDI
Okullara yapılan yardımların bunlarla sınırlı olmadığını söyleyen Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, “İrfan-Fatma Mandalı İ.Ö.O. Konferans Salonu için koltuklar yaptırıldı. Sanayiciler İ.Ö.O.’nun yılsonu gösterisi için paravan yapıldı. Görme engelli bir öğrencimize kitap okuyucu sesli program hediye edildi. TUBİTAK dalında dereceye giren öğrencilere diz üstü bilgisayar hediye edildi. İhtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet ve kırtasiye yardımı yapıldı” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmenlere yemek verildiğini söyleyen Aziz Özkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için gerekli tüm hazırlıkların da belediye tarafından gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.    
 
YILIN ANNESİ EVİNDE ZİYARET EDİLD
İ Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün eğitimin yanı sıra birçok sosyal sorumluluk çalışmasına da imza attığını kaydeden Özkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kapaklı’daki tüm kadınlara karanfil ve gül dağıtıldığını söyledi. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kapaklı’daki sağlık çalışanları için yemek organize edildiğini ifade eden Özkan, “Kutlu Doğum Haftası kapsamında bin adet gül ve bin adet ‘Hicret’ adlı kitap vatandaşlarımıza dağıtıldı” dedi. Anneler Günü dolayısıyla pazarda karanfil dağıtıldığını kaydeden Aziz Özkan, yılın annesi seçilen Namegül Temelci’nin Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından ziyaret edildiğini söyledi.  

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde açılan dikiş nakış kursları için belediye olarak sergi düzenlediklerini belirten Aziz Özkan, bu tarz kurslarla kadınların kendilerine olan özgüvenlerinin arttırıldığını ifade etti. Belediye olarak ‘Kapaklı Okuyor’ kampanyası düzenlendiğini anımsatan Özkan, kampanya sonucu yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiğini sözlerine ekledi. Ramazan Ayı’nda iftar çadırı açtıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, ayrıca eski belediye binası arkasında da Toplu Sünnet Şöleni organize edildiğini belirtti. Kapaklı Belediyesi olarak 6 bin aşure dağıttıklarını söyleyen Özkan, “Edirne’deki camilere geziler düzenledik. Fatih Camii’ne güvenlik sistemi kurduk” şeklinde konuştu.

BİN 527 İŞ BAŞVURUSU GELDİ
Kapaklı halkının gündelik yaşamın stresinden uzaklaşıp eğlenebilecekleri etkinlikler de yapmaya gayret ettiklerini belirten Aziz Özkan, ‘Kim Öle Kim Kala’ adlı tiyatro oyununun sahnelenmesini sağladıklarını söyledi. 22 engelliye akülü tekerlekli sandalye verildiğini kaydeden Aziz Özkan, “10 Nisan Polis Haftası nedeni ile Kapaklı’da hizmet veren güvenlik çalışanlarına yemek verildi. 92/2 tertip askerlere özel asker gecesi düzenlendi” dedi. Kapaklı Belediyesi’ne 1 yılda toplam bin 527 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu söyleyen Özkan, bu kişilerden 607’sinin işbaşı yaptığını ifade etti.  

Haber / Ahmet KARDEŞ