Çorlu 57 ili geride bıraktı

Çorlu Sosyal Güvenlik Merkezi’nde az personelle hizmet verilmeye çalışıldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, konuyu meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 6.02.2013 21:04:00 0
Çorlu 57 ili geride bıraktı
ZORLUKLAR YAŞANIYOR
Birçok ilden daha büyük nüfusa sahip Çorlu’da bulunan Sosyal Güvenlik Merkezi az sayıda personelle hizmet vermeye çalıştığını ifade eden Köprülü “İnsanların yaşam kalitesi üzerinde ki en önemli etken sosyal güvence içinde olmaktır. Bir mesleki veya sosyal risk yüzünden geliri veya kazancı kesintiye uğrayan vatandaşların geçinme ve yaşam ihtiyaçlarını karşılamakla mükellef olan Sosyal Güvenlik Merkezi, hizmet binasının henüz tamamlanamaması, personel sayısının eksik olması ve fiziki koşullarının yetersizliği sebebiyle zorluklar yaşamaktadır” dedi.

57 İLİ GERİDE BIRAKTI
Kırklareli il bazında 57 bin 49 sigortalıya,  Edirne il bazında 55 bin 792 sigortalıya hizmet verirken Çorlu’daki Sosyal Güvenlik Merkezinin yaklaşık 160 bin sigortalıya hizmet verdiğinin belirtildiğini söyleyen Köprülü “ Yani sigortalı sayısı bakımından 57 ili geride bırakmaktadır” dedi. Köprülü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde  “Sigortalı sayısı bakımından 57 ili geride bırakan Çorlu Sosyal Güvenlik Merkezinde daha iyi verim almak adına var olan personel eksikliğini gidermeyi düşünüyor musunuz? Sigortalı sayısının oldukça yüksek olduğu ve insanların yaşam kalitesi, sosyal güvencelerinin sağlanmasında önemli bir rol üstlenen Çorlu Sosyal Güvenlik Merkezi’nden daha iyi hizmet alabilmek amacıyla fiziki koşullarını iyileştirmeye, hizmet binasının tamamlanmasına yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?” sorularını sordu.
 
Marmara Haber Merkezi