Sağlık çalışanları mağdur olmayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Slovakya ziyaretine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının mağdur olmayacağını ifade etti.

GÜNDEM 6.02.2013 20:44:00 0
Sağlık çalışanları mağdur olmayacak
O ANLAMDA BİR SIKINTILARI OLMASIN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üç Avrupa ülkesini kapsayan turuna eşlik eden Sağlık Bakanı ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, performansa dayalı ek ödeme sisteminin kalktığı ve sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılmayacağı yönündeki haberleri yalanladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına "o anlamda bir sıkıntıları olmasın" mesajını verdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ben zaten gelmeden önce kararı imzaladım. Önümüzdeki günlerde konu çözülecek. Yani orada bir sıkıntı olmaz” ifadelerini kullandı.
 
NETİCEDE KAZANILMIŞ HAKTIR
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklamasının devamında geriye dönük ek ödemelerin yapılacağı sinyalini verdi. Müezzinoğlu, "Sağlık çalışanlarımız bu anlamda mağdur olmayacak. O hakları hiçbir zaman kaybolmaz, neticede kazanılmış haktır. Bir ay sonra alıyorsa, bir ay sonra birikenle birlikte alacaktır" şeklinde konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ