Kavaklılar Tirit Gecesi’nde buluştu

Kapaklı’da ikamet eden Samsunlular, Kavaklılar 2. Tirit Gecesinde bir araya geldiler. Kapaklıda 2. si düzenlenen “Kavaklılar 2.Kaz Tirit Gecesi” nde birçok Samsunlu bir araya geldi. Özellikle Kavaklıların yoğun

KÜLTÜR SANAT 4.02.2013 20:10:00 0
Kavaklılar Tirit Gecesi’nde buluştu
Kapaklı Kavaklılar Derneği tarafından önceki gün Tirit Gecesi düzenlendi. Bu yıl 2. si düzenlenen Kavaklılar tirit gecesi, Pazar günü 17.00’da başladı. Geceye AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Samsun Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ruhi Özden, İrfan Demir ve Ali Doğuş, AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, Samsun Kavak’lılar Derneği Başkanı Temel Kaymak, Başkan Yardımcıları Niyazi Özdemir,  Hidayet Yolaydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Balcı, Mustafa Döveç, Ümmet Van, Barış Özdemir, Sefer Demir, Kasım Kaya, Erol Döveç, Kapaklı Kırklarelililer Derneği Başkanı Ülkü Pehlivan ve çok sayıda Samsunlu vatandaş katıldı.

TİRİT BAHANE, SOHBET ŞAHANE
Kavaklılar 2. Tirit Gecesi Programında konuşan Kavaklılar Dernek Başkanı Temel Kaymak, birlikte rahmet, ayrılıkta azap olduğunu bildiren hadisle konuşmasına başladı. Temel Kaymak “Uzun zamandır birbirini görmemiş olan dostların görüşmesine de vesile olan birlik gecemiz, bir bakıma sılairahim kabul edilmelidir. Bu kadar insanı bir başka şekilde biraya toplamak adeta imkânsızdır. Artık Samsun ismiyle özdeşleşen ve Samsunlu Hemşerilerim tarafında gelenekleştirilen Tirit gecelerimiz vesilesiyle daha çok bir araya gelme imkânı bulabiliyoruz” dedi.
 
BİR VE BÜTÜN OLMALIYIZ
Geceye katılan Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün de konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. Birlik olmanın diri olmayı sağlayacağını belirten Ün “Kurtuluş Savaşımızın başlatıldığı yer olan Samsun’dan, siz değerli gurbetçi kardeşlerime kucak dolusu selamlar getirdim. Burada birlik adına gördüğüm manzara beni memnun etti. Bir olmak, beraber olmak güçlü olmayı beraberinde getirecektir. Hiç ayrılmadan, birbirimizden kopmadan yarınlara daha emin adımlarla yürümek mümkün olabilir” diye konuştu.
 
İŞSİZ TEK BİR KİŞİ YOK
TÜİK verilerine göre Samsun’un 17 ilçesi arasında Kavak’ın, işsizlik sıkıntısı olmayan tek ilçesi olduğunu ifade eden Ün “Kavak’da bir kişi dahi çıkıp işsiz olduğunu söyleyemez. İşsizlik sorunumuz yoktur. Konut açığımız vardı. Bunu da 400 tane konut yaptırarak çözmeye çalıştık. Hilal Konut Kent adı verdiğimiz yeni meskenlerin fiyatının da insanımızın alabileceği seviyelerde olmasına özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
SAMSUN’UN TİRİDİ MEŞHURDUR
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de,“10 yıl evvel başlatılan tirit geceleri bu gün ülkemizin her tarafında düzenlenmeye başlandı. Kahramanmaraş’ın dondurması, Gaziantep’in baklavası meşhurken, Samsun’un da tiridi aynı derecede meşhurdur. Samsun’un 17 ilçesinden insanın bir araya gelmesini sağlamak adına bu gibi geceler bizler için birer değerdir” dedi.

TİRİT İKRAM EDİLDİ
Konuşmalardan sonra Şehitler Camii İmamı İsmail Özçiftci, Mevlana Camii İmamı Uğur Rendeci ve Ulu Camii İmamı Ergin Çiftçi tarafından Kuranı Kerim tilavet edildi. Sonrasında da davetlilere tirit, tatlı ve yağlı ekmek ikram edildi.
 
Haber/Asim YAVUZ