Boşnak öğrenciler Türk Dili Çalıştayı’nda

Bosna Hersek Tuzla, Sarayova ve Zenica Üniversiteleri Türkoloji Bölümünde eğitim gören 40 Boşnak öğrenci, Trakya Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliği ile Trakya Üniversitesi’nde düzenlenen

GÜNDEM 4.02.2013 19:44:00 0
Boşnak öğrenciler Türk Dili Çalıştayı’nda
ORTAK KÜLTÜR VE MEDENİYET BİRLİĞİ
Açılış konuşmalarını Balkan Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz ve Rektör Prof. Dr. Yener Yörük’ün yaptığı tören, dün Merkez Kütüphane Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Balkan ülkelerinin kardeşliğinden bahseden Rektör Prof. Dr. Yener Yörük “1990’larda Bosna’da yaşanan acıyı unutmadık. Balkanlarla ortak kültür ve medeniyet birliği içerisindeyiz” dedi.
 
9 ŞUBAT’TA SONA ERECEK
4 Şubat-9 Şubat tarihlerinde devam edecek olan projede öğrenciler Türkçe bilme seviyelerine göre iki gruba ayrıldılar. Başlangıç düzeyindeki öğrencilere beş gün boyunca Balkan Araştırma Enstitüsü Türk Dili okutmanları tarafından hızlandırılmış Türk Dili kursu verilecek; orta düzeyde Türkçe bilen öğrencilere ise, Üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından Türk Dili, Türk Tarihi, Türk Müziği, Türk Edebiyatı, Balkan Edebiyatı ve Türkiye’nin Balkanlar Politikası gibi konularda seminerler verilecektir. Eğitim programı sonunda öğrencilere kültür programı çerçevesinde Edirne tanıtılacak.
 
Marmara Haber Merkezi