Evleri su bastı

Edirne'nin Havsa İlçesi ve Kırklareli'nde dün gece etkili olan sağanak yağmur ardından çok sayıda evi su bastı. Havsa'da derenin taşması sonucu sanayi sitesi ve 50 ev sular altında kaldı.

GÜNDEM 4.02.2013 19:28:00 0
Evleri su bastı
Havsa'da önceki gece yarısı başlayan yağmur yağışı dün sabaha karşı etkisini arttırdı. Sağanak yağış ardından Havsa Deresi'nin taşması sonucu Göl Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 50 eve su girdi. Çok sayıda evin çevresi yağmur sularıyla dolarken, bazı ev sahipleri mahsur kaldı. Havsa Belediye Başkanı CHP'li Oğuz Tekin, ilçenin normalin üzerinde yağış aldığını belirterek, “Yağış gece yarısından sonra saat 03.00 sıralarında başladı. Belediye olarak yağmurdan bu yana herkesin yardımına koşuyoruz. Edirne Belediye Başkanlığı'ndan yardım istedik. Afat diyebileceğimiz bir yağış aldı. Can kaybımız yok ama insanlarımız mağdur, onların sıkıntılarını giderebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Menfezleri sürekli temizliyoruz” dedi.
 
DERE TEMİZLENECEK
Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş ise, dere ıslahın bazı sıkıntılar nedeniyle yapılamadığını ifade ederek “Derenin geçtiği yerde arazisi olan bazı vatandaşlar temizleme işlemine muhalefet ediyor. Osmanlı köyünden gelerek şehrin içerisinden devam eden dere, yoğun yağışlarda yatağından çıkarak su baskını oluşturuyor. Arazisi olan vatandaşlardan onay gelse deremiz DSİ tarafından temizlenecek ve bir dahaki yağışa su baskınları olmayacak” diye konuştu. Havsa Deresi'nin yanından geçtiği Sanayi Sitesi'nde taşkın nedeniyle sular altında kaldı. Tüm dükkanların su ile dolduğunu ifade eden esnaf, "Geceden başlayan yağış dereyi taşırınca çevresindeki her şey sular altında kaldı. Sanayi tüm dükkanlarda su var. Derenin ıslah edilmesi ve temizlenmesi şart" dedi.
 
Marmara Haber Merkezi