Sicil belgesini ibraz etmeyenlere ceza uyarısı

Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yetkilileri, ülkemizin sanayi envanter çalışmalarının, 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu kapsamında yürütüldüğünü belirtti.

GÜNDEM 4.02.2013 19:20:00 0
Sicil belgesini ibraz etmeyenlere ceza uyarısı
713 TL CEZA
Bu Kanunla ülkemizin sektörler bazında üretim kapasiteleri, fiili üretim bilgileri, kapasite kullanım oranları, istihdam verileri vb. bilgilere sağlıklı bir şekilde ulaşılmasının amaçlandığını belirten yetkililer “Elde edilen bu veriler  ülkemiz  yatırımlarının hangi alanlarda yapılması gerektiği konusunda yatırımcı ve karar vericilere çok önemli katkılar sağlamaktadır. Bu çerçevede 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu kapsamında, İlimiz sınırları içerisinde üretim faaliyetine başlayan firmaların, faaliyete başlamalarını takip eden iki(2) ay içerisinde Müdürlüğümüze başvuruda bulunarak Sanayi Sicil Belgesi almaları gerekmektedir. Aksi takdirde bu firmalara 2013 yılı için 731 TL İdari Para Cezası uygulanmaktadır” dedi.
 
NİSAN AYI SONUNA KADAR ULAŞTIRILMALI
Sanayi Sicil Belge sahibi firmaların ise unvan, ürün, adres değişikliği, kapanma ve tekrar faaliyete geçme hallerini bir ay içersinde Müdürlüğe bildirilmesi gerektiğini ifade eden yetkililer “Sanayi Sicil Belge sahibi firmalarımızın bir önceki yıla ilişkin üretim bilgilerini içeren Yıllık İşletme Cetvellerini Nisan ayı sonuna kadar, takvim yılı farklı olan firmaların ise mali takvim yılını takip eden 4. Ayın sonuna kadar Müdürlüğümüze ulaştırmaları gerekmektedir. Aksi halde 2013 yılı için 731 TL İdari Para Cezası uygulanmaktadır.
Ayrıca yapılan denetimlerde görevli memura istemesi halinde sanayi sicil belgesini ibraz etmeyen firmaya 2013 yılı için 365 TL, malumatı gerçeğe aykırı bildirenlere ise bin 463 TL İdari Para Cezası uygulanmaktadır” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi