Kozuva ‘uzat elini’ dedi

Seçim çalışmalarını sürdüren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Adayı Süleyman Kozuva, önceki gün Kapaklı’da düzenlenen bilgilendirme toplantısında Kapaklı’da

GÜNDEM 3.02.2013 23:44:00 0
Kozuva ‘uzat elini’ dedi
ÜYELERLE BİR ARAYA GELDİ
Kozuva, saat 19.30’da Kapaklı’daki Kardeşler Düğün Salonu’nda düzenlenen toplantıdaki konuşmasına kendisini tanıtarak başladı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi başkan adayı olarak ekibi ile birlikte Kapaklı’daki üyelerle bir araya gelmek istediklerini belirten Kozuva, “Büyükşehir Yasası kapsamında Kapaklı ilçe statüsüne kavuştu. Hayırlı olsun” dedi.
 
BAŞARILI VE KALICI İŞLER YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ
“Günümüzün global dünyasında doğru, düzgün, başarılı ve kalıcı işler yapabilmek bölgenin geleceği için son derece önemli ve hassas bir konu” diyen Kozuva, bu nedenle seçim sloganları olan ‘uzat elini’ adı altında çıktıkları bu yolda üyelere şeffaf, sağlıklı, bölgeye faydalı, herkesin el üzerinde tutacağı bir oda yönetimi kurmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Kozuva, Kapaklı’nın temsil gücünü artırabilmek bazı yönetim kurulu ve diğer birimlerde görev yapabilecek arkadaşları Kapaklı’dan seçerek yola çıktıklarını söyledi. 
 
GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMAYA SÖZ VERDİK
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Süleyman Kozuva, ticaret ve sanayi odasını bölge açısından daha aktif bir hale getirebilmek için bütün fedakarlıkları yapmaya hazır olduklarını belirtti. Üyelerin tüm sorunları ile ilgilenip, ‘oda belge verir ücretini alır işine bakar’ imajını silip aktif, dinamik, üretken, bölgemizi ön plana çıkaran işleyen bir mekanizma yapabilmek için gece gündüz çalışmaya söz verdiklerini söyleyen Kozuva, odayı ilerletmek ve güçlü bir oda haline getirmek için hazırladıkları projeleri daha sonra üyelere bildireceklerini belirtti.

İŞ ORTAKLIĞI İLE TAÇLANDIRDIK
Süleyman Kozuva’nın ekibinde yer alan ÇTSO Meclis Eski Üyesi Ahmet Çetin de, 2 dönemdir ÇTSO’da meclis üyeliği yaptığını ifade etti. Süleyman Kozuva ile birlikte hizmet için yola çıktıklarını söyleyen Çetin, bilgi ve tecrübelerini Süleyman Kozuva’ya aktarmaya hazır olduğunu ifade etti. Süleyman Kozuva ile ortak iş kurarak gönül birlikteliklerini iş ortaklığı ile taçlandırdıklarını belirten Çetin “Somali’de ortak yapacağımız iş ile Türkiye’yi yurt dışında da en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.
 
ÖNÜNÜZDE DEĞİL, YANINIZDA OLMAK İSTİYORUZ
Çetin “Yapılmayanları yaparak el ele daha güzel bir Ticaret ve Sanayi Odası ile Sanayi Odası yapmak istiyoruz. Sizlerin desteğini yanımızda istiyoruz. Önünüzde ya da arkanızda değil, omuz omuza yanınızda olmak ve hep birlikte en iyiyi başarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 

BÖLGENİN KALKINMASINA DESTEK OLACAĞIZ
Toplantıya katılan Mehmet Karaçoban kendilerine destek veren herkese teşekkür ederken, 2011 genel seçimlerinde DSP’den Tekirdağ Milletvekili Adayı olan Arzu Mandalı Sucu da sonunda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kapaklı’nın varlığını hissettiğini ifade etti. Süleyman Kozuva’nın güvenilirliğine ve ekibine inandığı için kendisine destek verdiğini söyleyen Sucu “ÇTSO’nun birikimlerini Kapaklı’ya kaydırmak için ben de bu grupla birlikteyim. Bölgenin kalkınmasına destek olacağız” diye konuştu. 
SEÇİMLER ERTELENDİ
Süleyman Kozuva’nın ekibinde yer alan ÇTSO meclis üyesi Mesut İşlek de, ÇTSO’da 4 dönem görev yaptığını anımsatarak “Bu güler yüzümüzü o günkü seçimlerde de göstereceğiz” diye konuştu. ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim de toplantıda bir konuşma yaptı. Bakanlar kurulu kararı ile seçimlerin ertelendiğini anımsatan Kesim “Nace kodlarının belirlenmesinde sıkıntı yok. Grupların kümelemelerinde sıkıntılar oldu. Biz de Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Uz ve Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz ile birlikte Ocak ayında Ankara’ya giderek hem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na gruplarla ilgili itirazımızı yaptık. TOBB da seçimin ertelenmesi için başvurunca Bakanlar Kurulu seçimlerin yaklaşık 2 ay ertelenmesine karar verdi. Seçimler Mayıs ayı sonu ya da Haziran ayı başında gerçekleştirilecek” dedi.
 
UMARIZ DAHA FAZLA MECLİS ÜYESİ İLE TEMSİL EDİLİR
Yapılan kümelendirmelerde ÇTSO’da meclis üyesi ve meslek grubu sayısının azaldığını söyleyen Kesim “Kimse temsilin artmasından korkmamalı. Umarız ÇTSO’da önümüzdeki dönemlerde daha fazla meclis üyesi ve daha fazla yönetim kurulu üyesi ile temsil ederek üyelere çözümler bulur” diye konuştu. 
 
TEMSİL GÜCÜ ARTACAK
“Kümelemelerin düzeltilmesini bekliyoruz” diyen Kesim, Saray’da 350 aktif üyenin olduğunu ve bu üyelerin yüzde 80’inin de Süleyman Kozuva’ya destek verdiğini söyledi. Toplantıda söz alan ÇTSO Meclis eski Başkanı İsmail Akın da, “Üyeler, odaya üye olmayan tanıdıklarını odaya üye olmaları konusunda ikna ederse Kapaklı’nın ÇTSO’daki temsil gücü artacak” dedi. 
 
İSTİFA ETMESİ GEREKENLER ETMEDİ
Birkaç ay önce ÇTSO meclis toplantısında bir saldırı olayı yaşandığını anımsatan Akın, “Bu üzücü olayın ardından, asıl istifa etmesi gerekenler istifa etmediği için Meclis Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Süleyman Kozuva ile birlikte istifa ettik. Tamamen meclise yüklenmek istenen bir sorumluluk vardı. Biz o günkü toplantıda raporun mecliste incelenmesini istemiştik. Meclis toplantısında yapılan saldırıya tepki göstererek, asıl istifa etmesi gerekenler istifa etmediği için istifa kararı aldık” dedi. Bilgilendirme toplantılarına Kapaklı’dan başladıklarını ifade eden Akın “Hepinizin desteğini bekliyoruz” dedi.
 
KATILIM YOĞUNDU
Toplantıya ÇTSO Yöneyim Kurulu Üyesi Kadir Uz, Meclis Başkanı Gürkan Kesim, Meclis Başkan Yardımcısı Seyfettin Belek, meclis üyeleri Rahmi Yılmaz, Aktaş Güler, Mesut İşlek, Eski Meclis Başkanı İsmail Akın, Eski Meclis Üyeleri Ahmet Çetin, Mesut Görgün, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Nedim Yılancı, Ahmet Doğaç, Ahmet Yörük, 2011 genel seçimlerinde DSP’den Tekirdağ Milletvekili Adayı olan Arzu Mandalı Sucu, 2009 yerel seçimlerinde DP’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Çetin ile çok sayıda esnaf ve iş adamı katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ