CHP’liler köy ziyaretlerini sürdürüyor

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı, Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe olan Kapaklı’ya bağlanan köylere ziyaretlerini sürdürüyor. CHP’liler önceki akşam da Karlıköy ve Uzunhacı Köylerini

SİYASET 3.02.2013 23:37:00 0
CHP’liler köy ziyaretlerini sürdürüyor
Köy ziyaretlerini sürdüren CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı önceki akşam da Karlıköy ve Uzunhacı Köylerini ziyaret etti.
 
RAHATSIZLIK TÜZEL KİŞİLİKTEN
CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı Karlıköy ve Uzunhacı köylerini içeren bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Kapaklı CHP İlçe Teşkilat Başkanı Kenan Seçkin, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyesi M. Zeki Gürcün, İl Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Doğrukalp, Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Veysel Güven, Kapaklı CHP Teşkilatı üyeleri Fahrettin Gür, Yahya Avcı ve Adnan Şahin katıldı. Teşkilat üyeleri önce Karlıköy’ü, daha sonra da Uzunhacı Köyünü ziyaret etti. Teşkilat üyelerinden Fahrettin Gür Teşkilat üyelerini tek tek köylülere tanıttı. Gür ziyaretlerinin sebebinin büyük şehir yasası sonrasında köylülerin karşılaşmış oldukları sorunlar olduğunu ifade etti.
 
SÜT HALA 88 KURUŞ
CHP Kapaklı teşkilatı üyeleri Karlıköy sakinleri tarafından ilgiyle karşılandı. CHP’lilerin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden köy sakinleri, sorunlarını dile getirdi. Alım gücünün her geçen gün azaldığını, 2 gün içerisinde benzine 23 kuruş zam geldiğini, gıda maddeleri fiyatlarının arttığını, bir çuval unun 60 TL’ye yükseldiğini ifade eden köy sakinleri, buna rağmen köylünün tek ürünü olan süt fiyatının sabit kaldığını ve 88 kuruş gibi komik bir rakamla satışa sunulduğu belirtti.
 
KAPAKLI YADA ÇERKEZKÖY FARKETMEZ
Karlıköy sakinleri ayrıca büyük şehir yasası sonrasında köy tüzel kişiliğine ait menkul ve gayrimenkullerin ellerinden çıkacak olması nedeniyle sıkıntı yaşandığını ifade etti. Yasa sonrasında köy olmaktan çıkıp mahalle hüviyetine bürünen yerleşim yerlerinin sorunlarının daha da fazlalaşacağını ifade eden Karlıköy sakinleri, hizmet aşamasında Çerkezköy ya da Kapaklı gibi bir tercihleri olmadığını, her iki belediyeden de hizmet alma noktasında sıkıntı yaşamadıklarını vurguladı.
 
BİRÇOK VERGİ ÖDENECEK
Ziyaret programı kapsamında Karlıköy sakinleri tarafından uğurlanan Kapaklı CHP Teşkilatı üyeleri, daha sonra Uzunhacı Köylülerini ziyaret etti. Köy kahvehanesinde gerçekleştirilen sohbet toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler, Karlıköy ve Uzunhacı Köylerine yaptıkları ziyaretler sonucunda vatandaşın Büyük Şehir yasasını tasvip ettiğini, lakin köy tüzel kişiliklerinin ellerinden çıkacak olmasını kabullenemediklerini gördüklerini ifade etti. Sami İkizler “Mevcut köy tüzel kişiliğine mahsus malların satılacak olmasından dolayı bir hoşnutsuzluk olduğunu gördük. Karlıköy ya da Uzunhacı’da bir kahvehanenin ihalesini alabilmek için insanımız en az 6 kere Tekirdağ’a gidip gelmek zorunda kalacak. Daha önce köy statüsünde olan köylerimiz, büyükşehir yasası sonrasında mahalle konumuna taşınmıştır. Dolayısıyla bundan sonra, burada oturan vatandaşımız yol katılım payı vermek zorunda kalacak. Ayrıca köylümüzün bundan sonra ödemekle mükellef olduğu çevre vergisi, emlak vergisi ve katı atık bedeli gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklar” dedi.
 
257 KÖYE HİZMET ÇOK ZOR
Parti olarak bu konuda politikalarının büyük şehir yasasına evet, köy tüzel kişiliğinin köylünün elinden alınmasına hayır olduğunu belirten İkizler “Parti Genel Merkezimiz köylümüzün mağdur olmaması yönünde bir politika sürdürmüştür. Buna rağmen maalesef ki bizim istediğimiz olmadı. Büyük şehir yasası sonrasında Tekirdağ’ın 257 tane köye mahalle konumunda hizmet götürmesi söz konusu olacaktır. Bu hizmetin aksatılmadan nasıl verileceğini doğrusu anlamakta zorluk çekiyorum” dedi.

Haber /Asim YAVUZ