Aşut, güven tazeledi

Türkiye Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı önceki gün dernek binasında yapıldı. Üç yılda bir yapılan kongrede mevcut başkan Ertan Aşut, tek liste ile gidilen seÃ

GÜNDEM 3.02.2013 23:08:00 0
Aşut, güven tazeledi
Kızılay Çerkezköy Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı, önceki gün saat 19.00’da Çerkezköy Belediyesi’ndeki Dernek Binası’nda gerçekleştirildi.
 
DİVAN KURULU OLUŞTURULDU
Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kızılay Çerkezköy Şubesi Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığı’na THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Başkan Yardımcılıklarına Kadir Bağcı ve Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş, Katip Üyeliğe de Hediye Aybaş’ın seçilmesi dernek üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE EL UZATTIK
Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından konuşan Kızılay Çerkezköy Şubesi mevcut Başkanı Ertan Aşut, Kızılay’ın 144 yıllık geçmişine atıfta bulunarak, hiçbir çıkar düşünmeden doğal afetler de yardım işlerini yürüttüklerini söyledi. Görev süresi içerisinde yaptıkları çalışmalara değinen Aşut, “Her yıl Ramazan Ayı’nda Kipa Alışveriş Merkezi’nde yardım stantları kurduk. 3 yılda toplam 616 kişi bağışta bulundu. İlk 2 yıl ilçemizdeki ihtiyaç sahibi 688 aileye kavurma dağıttık. 2012 yılında ise kavurmalarımızı Somali’ye gönderdik. Sel felaketinde mağdur olan 120 aileye gıda, battaniye ve temizlik malzemesi yardımında bulunduk. İstasyon Mahallesi’nde bulunan binamızda tadilat yaptık. Oradaki dükkanımızı PTT’ye kiraya verdik. Ayda en az 1 kere kan bağışı aracını getirterek belediye meydanında kan bağışı topladık” dedi ve ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara üyelerin desteğiyle el uzatmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.  

2013’E 72 BİN 243 TL DEVRETTİ
Ertan Aşut’un konuşmasını ardından Kızılay Çerkezköy Şubesi üyelerinden Güler Kaynarcalıdan tarafından 2010, 2011 ve 2012 yılı faaliyet raporları okundu. Kaynarcalıdan, “Kızılay Çerkezköy Şubesi’nin 2010 yılı toplam geliri 19 bin 424,94 TL, toplam gideri ise 10 bin 743,06 TL oldu. 2011 yılı toplam geliri 16 bin 988,07 TL, toplam gideri ise 12 bin 448,22 TL olarak gerçekleşti. 2012 yılı toplam geliri 19 bin 101,06 TL, toplam gideri ise 38 bin 365,07 TL oldu. Kızılay Çerkezköy Şubesi 2013 yılına toplam 72 bin 243,23 TL devretti” bilgilendirmesinde bulundu. Kızılay Çerkezköy Şubesi’nin 3 yıllık faaliyet raporu üyeler tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
BANKA HESAPLARI VE ŞUBE KASASI KONTROL EDİLDİ
İlgili gündem maddesinin oybirliği ile karara bağlanmasını ardından Denetleme Kurulu faaliyet raporunun görüşülmesine geçildi. Derneğin 26 Aralık 2011’de Genel Merkez Müfettişleri tarafından denetlendiğini söyleyen Kızılay Çerkezköy Şubesi Denetçisi Ahmet Oruç, “Banka hesapları ve Şube kasası kontrol edildi. Bankadan paralar çift imza ile çekildi. Şube kasasında para bulundurulmadı. Ödemeler Genel Başkanlık emirleri doğrultusunda yapıldı. Denetlemeler sonucunda şubemizin hesap ve muamelatının iyi olduğu belirtildi” diye konuştu. Kızılay Çerkezköy Şubesi 2010, 2011, 2012 Denetleme Raporu da üyeler tarafından oybirliği ile kabul edildi.

KIZILAY, ETKİNLİKLERLE TANITILACAK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde söz alan Ertan Aşut, Kızılay Çerkezköy Şubesi’nin 2013 eylem planı hakkında bilgilendirmede bulundu. Kan bağışı organizasyonlarının düzenli olarak devam edeceğini söyleyen Aşut, “Kızılay faaliyetleri, çeşitli etkinliklerle halka tanıtılacak. Doğal afet risklerine karşı gerekli tedbirler alınacak. Kızılay mahalle gönüllüleri oluşturma çalışmaları devam edecek” ifadelerini kullandı. Derneğin 2013 eylem planı da üyeler tarafından oybirliği ile kabul edildi.

2013 TAHMİNİ BÜTÇESİ 21 BİN 200 TL
İlgili gündem maddesinin de görüşülüp karara bağlanmasının ardından yeni dönem tahmini bütçenin görüşülmesine geçildi. 201 yılı bütçesi 21 bin 200 TL, 2014 bütçesi 24 bin 300 ve 2015 bütçesi de 26 bin 900 TL olarak öngörüldü. Tahmini bütçeler dernek üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından konuşan Ertan Aşut, kendisine duyulan güvenden dolayı üyelere teşekkür etti.

BU İŞLER GÖNÜL İŞİDİR
Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi’nin ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına hızır gibi yetiştiğine çok kez şahit olduğunu söyleyen Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş, Kızılay’ın desteklerinin bundan sonrada aynı şekilde devam etmesini temenni etti. 2 kardeş kuruluşun aynı çatı altında faaliyet gösterdiğini belirten THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül ise, “Ertan Başkan’ın çalışmalarını gıpta ile takip ediyorum. Bu işler gönül işi. Fedakârlık isteyen işler” dedi ve yeni yönetime başarılar diledi. 
 
YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
Toplantının son gündem maddesinde ise seçim yapıldı. Seçime mevcut başkan Ertan Aşut’un tek listesi ile gidildi. Ertan Aşut’un güven tazelediği seçimde Kızılay’ın yeni yönetim kurulu Nedim Yılancı, Güler Kaynarcalıdan, Bekdaş Pektaş, İmdat Özgör, Zeki Yaman ve Fikri Güler’den oluştu. Yedek yönetim kurulu üyeliğine de Ahmet Fatih Karagöz, Ahmet Avcı, Vehpi Akay, Cevdet Aykaç, Hediye Aybaş, Umut Aktuğ ve Abdullah Erol seçildi. Şube Denetçiliğine ise Ahmet Oruç asil, Mehmet Özer de yedek olarak seçildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ