Yeni iklim istasyonları faaliyete geçti

Tekirdağ özel idaresi kaynağı ile Merkez İlçe Güveçli Köyünde ve Marmara Ereğlisi Yeniçiftlik Beldesinde olmak üzere iki adet iklim istasyonu ve erken uyarı sistemi faaliyete geçti.

GÜNDEM 3.02.2013 22:41:00 0
Yeni iklim istasyonları faaliyete geçti
İSTASYON SAYISI 5’E ÇIKTI
Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Tekirdağ’da üretim alanı hızla yayılan yumuşak çekirdekli meyve türlerine arız olan hastalık ve zararlılarla doğru zamanda, daha etkin ve verimli bir şekilde mücadele edebilmek ve tarım ilaçlarının çevreye olan olumsuz etkisini daha düşük düzeyde tutmak amacıyla iki istasyon daha faaliyete geçtiği, böylece Tekirdağ’daki istasyon sayısının 5’e çıktığı belirtildi.
 
HAVA KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Elma iç kurdu ve kara leke, bağ salkım güvesi ve mildiyönün; erken uyarı sistemi ile en doğru şekilde engellenen hastalıklardan bazıları olduğunu belirten yetkililer “İklim İstasyonu ve Erken uyarı sisteminin amacı hastalık ve zararlı etmenlerinin oluşumu ve gelişimi için uygun iklim koşullarının sürekli takip edilerek, bunlarla mücadele etmek için en doğru zamanın tespit edilmesidir. Bu sayede doğru zamanda yapılan zirai mücadele ile daha yüksek başarı elde edilecek, ilaçlama sayısı azalacak, ürün maliyetleri düşecek hem de çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacaktır. Bu konularda SMS almak isteyen üreticilerimizin, İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi