Kanserden kaygılanmayın

4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla açıklama yapan Kırklareli Sağlık Müdür Vekili Çiğdem Cerit, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu söyledi.

YAŞAM SAĞLIK 3.02.2013 18:01:00 0
Kanserden kaygılanmayın
SÜT, SEBZE VE MEYVE TÜKETİLMELİ
Kansere karşı süt, sebze ve meyve tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Cerit, sigaradan uzak durularak, düzenli egzersiz yapılmasının kansere karşı önemli bir direniş olduğunu ifade ederek “Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir. Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100'den fazla hastalık grubudur” dedi.
 
BELİRTİLERİNİ BİLMEK ÖNEMLİ
Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsinin anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başladığını belirten Cerit, “Kanserin belirtilerini bilmek hastalığın erken teşhisi açısından önemlidir ancak bu belirtilerin birine veya daha fazlasına sahip olmak kişinin kanser olduğu anlamına da gelmeyebilir” diye konuştu. Kanserin önlenebilen bir hastalık olduğunu ifade eden Cerit “Kanserden kaygılanmayın” dedi. 
 
Marmara Haber Merkezi