İddialara su içerek cevap verdi

Kapaklı Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısını dün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi.

GÜNDEM 1.02.2013 23:28:00 0
İddialara su içerek cevap verdi
MUTLULUK DUYUYORUZ
Tüm meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce bilgilendirme yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı,  büyük firmaların Kapaklı’ya gelmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Bazı meclis üyelerinin red oyu kullanmasına rağmen bir süre önce meclisten oy çokluğu ile karar aldıklarını anımsatan Mandalı “Aldığımız karar neticesinde oraya güzel bir inşaat yapıldı. Türkiye’de marka olan ve yurt dışında şubesi olan Tekzen’in açılışını gerçekleştirdik. Eğir siz Kapaklı’da bazı imarlarla değişikliler yapabilirsek hep beraber bu markaları Kapaklı’ya getirebiliriz. Meclis olarak imar değişikliğini o gün gerçekleştirmemiş olsaydık bugün Tekzen’den bahsetmiyor olacaktık” dedi.
 
ALIŞVERİŞ MERKEZİ DE GELECEK
Kapaklı’ya birkaç ay içinde büyük bir alışveriş merkezinin de Kapaklı’ya geleceğini söyleyen mandalı, “Artık Kapaklı elit anlamda markaları buraya çekmeye başladı. Buda sizlerin katkıları neticesinde oluyor. 1986 yılındaki böyle gelmiş böyle gider felsefesi ile bugün belediyeyi yönetseydik buradaki değişiklikleri sonuna kadar götürmenin anlamı olmazdı. Bazı arkadaşlar bu işlere doğal olarak karşı gelebilirler. Sonucunda Belediye Başkanı olarak Tekzen markasının buraya gelmesini mutlulukla karşıladık” dedi.

KADRO DEĞİŞİKLİĞİ KARARA BAĞLANDI
Mandalı’nın konuşmasının ardından 6 ek gündem maddesi oy birliği ile gündeme alındı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantıda ilk olarak 11-19 Ocak tarihleri arasında yapılan Brezilya-Arjantin Tetkik Gezisi ile ilgili meclise bilgi verilirken, bir sonraki gündem maddesinde de belediyenin norm kadro cetvellerinde dolu kadro değişikliği yapılması oy birliği ile karara bağlandı.

BAŞKANA YETKİ VERİLMEDİ
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından belediyenin norm kadro cetvellerinde boş kadro değişikliği yapılması konusunun görüşülmesine geçildi. Dört dereceli sivil savunma uzmanının 8 dereceli tahsildar kadroya çevrilmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de yurtdışı görevlendirilmeleri ile ilgili Belediye Başkanı İrfan Mandalıya yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili konuşan CHP’li meclis üyesi Nedim Yılancı, Türkiye’de son dönemlerde en çok yurt dışı ziyareti gerçekleştiren belediyenin Kapaklı Belediyesi olduğunu ileri sürdü. Her ay personellerin bir yurt dışı gezisine gittiğini söyleyen Yılancı “Böyle bir gerekçe ile kararı almanızı anlamış değilim” dedi. Yurtdışı görevlendirmeleri ile ilgili başkana yetki verilmesi konusu 6 kabul oyuna karşılık 9 red oyu ile oy çokluğu ile reddedildi.
 
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde imar ile ilgili dilekçeler görüşülerek karara bağlandı. Çerkezköy Kapaklı Beldesi Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Faik Büyükikiz’in 788 ada 2 nolu parseldeki belediye hissenin satın alınması talebi işmar komisyonuna havale edilirken, belde sınırları içinde bulunan 1444 ada 2 nolu parsel üzerine tahsis edilen Kapaklı Erenler Cem evinin iskan muayene harcından muaf tutulmaları talebi de görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Bir sonraki dilekçede de 415 ada 7 nolu parsel üzerinde ruhsatlı olarak başlanılan yapının çekme mesafeleri içersinde kalmadığının tespit edildiği belirtilerek malikleri tarafından tadilat ruhsatı alınabilmesi için imar durumu talebinde bulunuldu. Talep edilen imar durumu ekinde bulunan bina aplikasyon krokisine göre imar durumu talep edildi. İlgili talep de oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Belde sınırları içinde bulunan 1001 ada 7 ve 8 nolu parsel maliklerinin nizam 3 kata imarlı olan parsellerinin aynı adada iki nolu parselin üç nolu parselle ikiz olacak şekilde imar durumu düzenlendiğinden anılan parsellerin ikizlenememesinden dolayı mağdur oldukları ve adaya kitle uygulanarak sorunun çözülmesinin talep edildiği dilekçe de oy birliği ile imar komisyonuna gönderildi.
 
İLK MUHTARIN İSMİ SOKAĞA VERİLDİ
Toplantıda daha sonra Kapaklı Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç’un babası Ahmet Tokuç’un isminin bir sokağa verilmesine ilişkin talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlgili dilekçenin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Serat tarafından verilen belde sınırları içinde bulunan 1042 ada imar planında çocuk bahçesi olan alan arasında ve 838 ada ile Hacılar çeşmesi arasındaki sokaklara isim verilmesi talebine ilişkin dilekçenin görüşülmesine geçildi. Verilen dilekçede bu çeşmenin bulunduğu sokağa Hacılar Çeşmesi Sokağı adı verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Yine Mustafa Serat tarafından verilen bir dilekçede de belde sınırları içinde bulunan 241 nolu ada ile 838 nolu adalar arasında bulunan sokağa isim verilmesi talebi görüşüldü. Görüşülen dilekçe neticesinde sokağa Uras Sokak adı verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Meclis toplantısı Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülmesi ile devam etti. Komisyonun, Abdullah Çakmak imzalı ve ‘Komisyon kararlarını istenmesi durumunda sayfa başı 2 TL alınması’ talepli dilekçe ile ilgili verdiği karar okundu. Komisyon, konuyla ilgili olumlu karar verirken, tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
MADEM TEMİZ NEDEN DAMACANADAN İÇİYOSUNUZ?
Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından konuşan CHP’li meclis üyesi Nedim Yılancı bir yerel gazetede Kapaklı’nın suyunun temizliği ile ilgili haberlerin çıktığını anımsattı. Kapaklı’da suları içmek bir yana kullanışının bile tehlikeli olduğunu öne süren Yılancı, “Kapaklı halkı akan lağım gibi suları kullanmak zorunda kalıyor. Bugün belediye de hangi personel çeşme suyunu içiyorlar. Her katta su damacanaları bulunuyor. Siz de gidip açıklama yapıp Kapaklı’nın çok temiz bir suyu olduğunu belirtiyorsunuz” dedi.

SU İÇEREK CEVAP VERDİ
Yılancı’nın iddialarına cevap veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, memur ve kimya mühendisine güvendiğini ifade ederek “Rutin olarak içme suyu tahlilleri yapılan Kapaklı’da, insan sağlığını tehlikeye sokacak bulgulara rastlanmamıştır. Kapaklı’da ki insanlarımız gönül rahatlığı ile şebeke suyunu tüketebilirler” dedi. Personelinden çeşme suyu isteyen Mandalı suyu içerek Kapaklı halkının da gönül rahatlığı ile bu suyu içebileceğini söyledi. Mandalı’nın konuşmasının ardından Şubat Ayı Olağan meclis Toplantısı sona erdi.

Marmara Haber Merkezi