Türk medyası AB yolunda

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın himayesinde, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen 'Türk Yere

SİYASET 31.01.2013 22:34:00 0
Türk medyası AB yolunda
AB SÜRECİ YERELDE BAŞLAR
"AB Süreci Yerelde Başlar" anlayışı ile başlatılan ve yerel medya mensuplarının Avrupa Birliği konusunda bilgi düzeyini arttırmak amacıyla Türkiye çapında gerçekleştirilecek, "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi kapsamında, bölgesel bilgilendirme seminerlerinin ikincisi önceki gün Balıkesir'de başladı. 30-31 Ocak tarihlerinde Balıkesir'e bağlı Edremit ilçesinin Güre beldesindeki Adrina isimli termal otelde gerçekleştirilecek olan seminere Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illerinde çalışan yerel medya mensupları katıldı.
 
 
 
AB SÜRECİNİ TAKİP ETMELERİ KOLAYLAŞACAK
Türkiye çapında, gazete, televizyon, haber ajansı, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden projede, yerel medyanın, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olmasının amaçlandığı belirtildi. Bu projeyle, Bakanlık tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geldi. Seminerlerde katılımcılara AB süreci, sürecin günlük hayatımıza etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler de sunuldu.
 
AB SÜRECİNDE DAHA ETKİN ROL ALMASI
Sabah saatlerinde başlayan programa, Balıkesir Vali Vekili Selda Dural, Avrupa Birliği Müsteşar Yardımcısı Dr. F. H. Burak Erdenir, İngiltere Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol mensuplarına plaketler verilirken, Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ertaş ise, protokol mensuplarına zeytinyağı ve çeşitli yöresel hediyeler takdim etti. Açılış konuşmaları ile başlayan programda, uzmanlar tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı'nın çalışmaları ve proje hakkında bilgilendirme ve Avrupa Birliği Bakanlığı Tek Pazar ve Rekabet Başkanlığı sunumu yapıldı. Daha sonra, "Türk Yerel Medyasının AB Sürecinde Daha Etkin Rol Alması" konulu panel gerçekleştirildi.
 
SERTİFİKA PROGRAMI İLE SONA ERDİ
Projenin Balıkesir etabındaki 2. ve son gününde ise, Türkiye - AB Müzakere Süreci, Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı sunumu, Balıkesir'in tarihi ve turistlik mekanlarının ziyareti, Avrupa Birliği İletişim Stratejisi ve AB'nin Günlük Hayatımıza Etkileri, AB Fonlarıyla Yürütülen Bir Projenin sunumu, katılımcı fonlarıyla yürütülen bir projenin sunumu gerçekleştirildi. 2 günlük seminerin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.
 
Marmara Haber Merkezi