Çanakkale Savaşı’nın kaderini belirledi

57. Yürüyüş Alayı Komite Başkanı Hikmet Selim Yılmaz Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 31.01.2013 22:31:00 0
Çanakkale Savaşı’nın kaderini belirledi
5 GÜNLÜK YÜRÜYÜŞ
Dün saat 17.30’da gerçekleştirilen ziyarette konuşan Yılmaz, Çanakkale savaşlarının gerçekleştiği, tarihi Gelibolu Milli Parkı’nda 2005 yılından beri alan çalışmaları yaptığını belirtti. Her yıl 14 Mart’ta Tekirdağ Valiliği önünden hareket ederek 5 günlük yürüyüşün ardından Çanakkale’ye vardıklarını belirten Yılmaz, burada 57. Yürüyüş Alayı olarak 18 Mart tarihinde düzenlenen resmi Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliklerine katıldıklarını ifade etti.
 
İLÇELERDEN DE TEMSİLCİLER KATILACAK
“57. Alay Tekirdağ’da 19. Fırka Komutanı Mustafa Kemal tarafından kurulan bir Alaydır” diyen Yılmaz, bu zamana kadar 57. Alayı temsilen Çanakkale’ye yaptıkları yürüyüşlerin hep Tekirdağ merkezli organize edildiğini ifade etti. Bu yıl farklı bir uygulama yapmak istediklerini söyleyen Yılmaz “57 kişilik ekibin 20’sini Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri arasından belirleyeceğiz. 11 ilçemizden de 2’şer kişiyi ekibimize alacağız. Geri kalan 15 kişiyi de Tekirdağ Merkez’den seçeceğiz”  diye konuştu. 
 
TÜM TEKİRDAĞ’A MAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ
Amaçlarının 57. Alayı Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde tanıtmak olduğunu ifade eden Yılmaz, 57. Alayın Sancağının Avustralya’da bir müzede bulunduğunu ve Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde sancağı Türkiye’ye getirmeyi amaçladıklarını belirtti. “3 televizyon kanalı 57. Alay ile ilgili belgesel çekmek istiyor” diyen Yılmaz, çekilecek olan belgeselde ilçelerin de isminin geçmesini, 57. Alay’ın tüm Tekirdağ ve ilçelerine mal edilmesini istediklerini söyledi. 
 
SAVAŞIN KADERİNİ BELİRLEYEN ALAY
Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de 57. Alay’ın Çanakkale Savaşı’nın kaderini belirleyen alay olduğunu söyledi. Belediye olarak bu tür etkinliklerde her zaman yer aldıklarını söyleyen Ertem, bu etkinlikte de ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
 
Marmara Haber Merkezi