Fen Lisesi için imzalar atıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Edirne'yi bölgenin marka pozisyonuna taşımamız lazım' dedi.

GÜNDEM 31.01.2013 20:45:00 0
Fen Lisesi için imzalar atıldı
EDİRNE İHMAL EDİLMİŞ
TOBB ile Edirne Valiliği arasında, kentte yapılması planlanan 16 derslikli Fen Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyon ve kapalı spor salonundan oluşan eğitim kompleksi için protokol imzalandı. İmza törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin 1071'den bugüne bu milletin 5 başkentinden birisi olduğunu belirterek, Edirne'nin ihmal edildiğini belirtti.
 
FARKLI BAKMAMIZ LAZIM
TOBB'un daha etkin roller üstlenmesi gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu Edirne'ye farklı bakılması gerektiğini belirtti. Edirne'yi bölgenin marka pozisyonuna taşımaları gerektiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu “Tarihi var, kültürü var, doğası var, bize medeniyet kazandırmış bir hukuk hakkı var” dedi.
 
VİTESİN YÜKSELTİLMESİ LAZIM
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, geleceği tasarlamanın yolunun eğitime yatırım yapmaktan geçtiğini ifade etti. Almanya'da çalışan bir kişinin 85 bin dolar, Amerika'da ise 105 bin dolar ve Türkiye'de ise 35 bin dolar katma değer ürettiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin ileri teknoloji üretime geçmesi için eğitimde vitesin yükseltilmesi gerektiğini ve icat üreten gençlerin sayısının artırılması gerektiğini ifade etti. TOBB Yönetim Kurulu üyesi Arif Parmaksız ve Edirne Valisi Duruer protokole imza attılar. İmza töreni sonrası hediyeler verildi.
 
Marmara Haber Merkezi