İstihdama yönelik çalışmalar yapılmalı

Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereği; 2012–2013 eğitim -öğretim yılının Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Keşan Milli EÄ?

GÜNDEM 31.01.2013 20:35:00 0
İstihdama yönelik çalışmalar yapılmalı
HEDEF DAHA FAZLA KURSA
Dün saat 10.00’da yapılan toplantıya Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Milli Eğitim Müfettişi Muharrem Canbey, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eralp Kula ve Komisyon üyeleri katıldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde 2012 – 2013 Eğitim öğretim yılında açılan Mesleki ve Teknik Kurslar, Genel Kurslar ve Okuma yazma kursları değerlendirildi. İlçe Halk Eğitim Müdürü Eralp Kula 2012–2013 Eğitim öğretim yılında toplam 147 kursun açıldığını, 3 bin 334 kursiyerin katıldığını, bu yılki hedeflerinin ise daha fazla ve etkin bir şekilde kursların açılması olduğunu belirtti.
 
FAYDALI OLACAK
Kaymakam Bekir Dınkırcı, yöresel özellik ve ihtiyaçlara göre eğitim, öğretim, istihdam ve pazarlamaya yönelik çalışmalar ile nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için mesleki ve teknik kursların açılması gerektiğini belirtti. İlçedeki tüm köylerde Halk Eğitim Merkezinin alan taramaları yapılarak başta okuma yazma kursları olmak üzere, önceki yıllarda yapılıp şimdi unutulmuş olan el sanatları ve işçiliklerin ortaya çıkarılması, ihtiyaç duyulan konulardaki kursların açılması gerektiğini vurgulayan Dınkırcı, Halk Eğitim Merkezi İlçe Tarım Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak tarıma yönelik kurslar açılmasının faydalı olacağını dile getirdi.
 
UYGULAMALARLA İLGİLİ KARARLAR ALINDI
İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu; İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, ortaya çıkan güçlüklerin değerlendirilmesi, koordinasyonun sağlanması açısından ilçe genelinde yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi. Yapılacak çalışmaların bir an önce uygulamaya konulması yönünde kararlar alındı. Komisyon üyelerinin konuya dair görüşlerinin ardından Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı tamamlandı.
 
Marmara Haber Merkezi