MEB eski müfredata 12.5 milyon TL harcadı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)11 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak 4+4+4 yasasının yürürlüğe girmesinden bir ay sonra Ocak 2012 Tebliğler Dergisi’nde belirlenen eski sisteme uygun 1. sınıf d

GÜNDEM 31.01.2013 20:21:00 0
MEB eski müfredata 12.5 milyon TL harcadı
MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
Dibek eski müfredata göre hazırlanan kitapların 340 il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine dağıtıldığı belirterek,  kullanılmayan kitaplara MEB’den 12 buçuk milyon TL para harcandığını ifade ederek “4+4+4 sistemi gereği okula başlama yaşı 72 aydan 66 aya çekildiği için eylülde tekrar ihaleye çıkan MEB 12 hafta süresince okutulacak “Öğretmen Kitabı Uyum ve Hazırlık Çalışmaları, Öğrenci Çalışma Kitabı 1 ve Öğrenci Çalışma Kitabı 2- Kes ve Kullan” kitapları için yeniden milyonlarca TL ödemiştir” dedi.
 
BAKAN AVCI’YA SORDU
Dibek, Milli Eğitimi Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Nisanda yeni müfredatın uygulanacağı ortaya çıkmışken neden mayısta eski müfredata göre kitap ihalesine çıkılmıştır? Bu konuda kimlerin ihmali vardır? İhmali olanlar hakkında soruşturma açılmış mıdır? Eski müfredata göre yaptırılan kitapların ihalesini hangi firma almıştır? Eski müfredata göre yaptırılan 12 buçuk milyon TL ödenen kitaplar ne yapılmıştır? Eylülde açılan ihale ile hazırlatılan kitapların Bakanlığınıza maliyeti nedir? Yeni ihaleyi hangi firma almıştır?” sorularını yöneltti.
 
Marmara Haber Merkezi