İş kazalarının yüzde 80’i KOBİ’lerde meydana geliyor

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından (TASİAD) 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren yasa ve içeriği hakkında üyelere yönelik seminer verdi.

GÜNDEM 31.01.2013 20:11:00 0
İş kazalarının yüzde 80’i KOBİ’lerde meydana geliyor
YENİ YASA MASAYA YATIRILDI 
Seminerde konuşan Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Alpay Hekimler yeni kanunun sadece özel sektöre değil kamu sektörüne de yaptırımlar getirdiğini belirtti. Türkiye’deki işyerlerinin yüzde 99’unun 250’nin altında çalışan istihdam eden KOBİ’lerden oluştuğunu, çalışanların yüzde 84’ünün bu işyerlerinde istihdam edildiğini ifade eden Hekimler, “Asıl dikkat çekici olan durum ise iş kazalarının yüzde 80’inin yine KOBİ’lerde meydana geliyor olmasıdır. Türkiye’de her gün 3 kişi iş kazalarından dolayı hayatını kaybediyor. Dünyada 4 dakikada bir kişi hayatını kaybediyor. Bu verilerden de anlaşılacağı üzere ülkemizde büyük-küçük işletme, kamu veya özel sektör ayırımı gözetmeksizin tüm çalışanları kapsayan bir düzenleme oldu” dedi.
 
İŞVERENLERE GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER
Hekimler, Yeni İş Sağlığı ve İş Güvenliği Mevzuatı’nın işverenlere getirdiği yükümlülüklerle ilgili de bilgi verdi. Program sonunda
TASİAD Başkanı Kasım Özadalı tarafından Prof Dr. Alpay Hekimler’e plaket takdim edildi.

Marmara Haber Merkezi