Çalışma hayatında yeni kanunlar anlatıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi işbirliği ile düzenlenen 'Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları Zirvesi' önceki gün ?

GÜNDEM 30.01.2013 22:59:00 0
Çalışma hayatında yeni kanunlar anlatıldı
Çorlu ve çevresinde yer alan sanayici, işveren ve işveren temsilcilerinin katıldığı Çalışma Hayatında Yeni Kanunlar ve Yargıtay İlke Kararları konulu zirvede konuşan PERYÖN Trakya Şubesi Başkanı Özber Çetin “Zirvenin amacı; 4857 Sayılı İş Kanunu, 6331 Sayılı Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmeleri Kanunlarının incelenmesi, kanun ile ilgili bilinmesi gerekenlerin açıklanması, yeni çıkan yönetmelikler ile kanunların yürürlükleri ve bunlara genel anlamda Yargıtay açısından bakışın işleneceği bir zirve olacaktır” dedi.
 
 
SUNUM YAPTILAR
Yargıtay İlke Kararları ve 4857 Sayılı Kanunun Uygulaması konusunda Yargıtay 9. Dairesi Onursal Başkanı Dr. Mustafa Kılıçoğlu 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun Getirdiği Yenilikler konusunda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Prof. Dr. Gülsevil Alpagut ve  6331 Sayılı Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Getirdiği Yenilikler konusunda ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Doç. Dr. Erdem Özdemir sunumlarını gerçekleştirdiler.
 
HEP İŞVFERENİN ELİNDE OLMALI
Zirvede konuşan Yargıtay 9. Dairesi Onursal Başkanı Dr. Mustafa Kılıçoğlu her işverenin elinde bir iş kanunu olması gerektiğini söyledi. İşverenlerin en az bir hukukçu kadar bilgi sahibi olması gerektiğini belirten Kılıçoğlu “İşverenlerin yasaları tam olarak bilmesi kendilerine fayda sağlayacaktır. Her işverenin elinde bir iş kanunu olamalı. Her şey işçi lehine yorumlanır diye bir şey yok. Kanunlar ve amaçları bellidir. Ülkemizde en büyük sorunlardan biri ise taşeron uygulamalarıdır. Bu uygulamalarda çoğu zaman gerçek işveren, taşeron firma ve işçi arasında birçok sorunlar oluşuyor. Yaşanan bu olaylarda bilinmesi gereken şeylerin başında, alt işverenin işçiye karşı olan bütün borçlarından sorumlu olduğunu bilmesi gerekiyor. Türkiye'de, kadın işçiler her konuda ve her işi yapmaya hazır. İşveren ayrım yapmamalı. Ülkemizde, kadın işçiler erkekler kadar her işi yapmaya hazır. İş yasasında, iş yerinin devri olsa dahi işçinin hakkı korunuyor. İş Kanunu'nun temel felsefesi, bir şekilde işçinin hakkına kavuşması. Bu durumda, kanun koyucunun da çok hızlı hareket etmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ