Sağlık raporu ücretleri meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, sağlık raporu ücretlerini meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 30.01.2013 22:16:00 0
Sağlık raporu ücretleri meclis gündeminde
MECLİS GÜNDENİNE TAŞIDI
İşsizlik oranlarının son on yılda en yüksek düzeyde olduğu ülkemizde; AKP hükümetinin dünyaya örnek olacak bir uygulamaya daha imza attığını ifade eden Köprülü “İşsiz olan, işe gidecek yol parası bulamayan vatandaştan ücret karşılığı sağlık raporu uygulaması başlattı. Sağlık politikalarında iflasın eşiğine gelen AKP hükümeti; Katılım payları, ilave ücretler, reçete bedelleri, fark ücretleri derken, işe giriş sağlık raporlarını da ücretli hale getirerek sağlık alanında yeni bir çığır açtı. İşe  girişlerde alınması zorunlu olan sağlık raporlarının, AKP’nin çıkardığı yeni iş sağlığı ve güvenliği kanuna göre ücretli hale geldiği ifade ediliyor.  Buna göre;  Aile hekimliklerinden ücretsiz olarak alınan sağlık raporlarının, sadece AKP’nin belirlediği belli özel kuruluşlardan 50 ile 100 TL arasında değişen ücret karşılığı alınabileceği belirtiliyor” dedi.
 
“BÖYLE SÖMÜREN BAŞKA BİR İKTİDAR DAHA YOK”
Dünyanın hiçbir ülkesinde halkına bu şekilde zulüm eden, sömüren başka bir iktidar daha olmadığını ileri süren Köprülü “Sağlığı parasız hale getirdiğini iddia eden hükümet; Sağlıkta dönüşüm adı altında,  hastayı, doktoru mağdur etmiş, sosyal devlet ilkesi gereği parasız olması gereken sağlık hizmetlerini tamamen ticari bir bakış açısıyla sürdürmeye devam etmektedir. Kar odaklı bakış açısıyla vatandaşın sırtından para kazanan AKP hükümeti vatandaşa açıkça; “cebinde paran yoksa işe de giremezsin”  demektedir” açıklamasını yaptı.
 
BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NA SORDU
Köprülü, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Sağlık raporlarının ücretli olarak alınacağı yetkilendirilmiş kurumların belirlenmesinde hangi kriterler esas alınmıştır? Bu kurumlar hangileridir? Bütçedeki açıkları gidermek için, yeni kazanç kapısı yaratmak amacıyla mı böyle bir uygulamaya gidilmiştir? Cebinde işe gidecek yol parası olmayan, evine ekmek götürmeye zorlanan vatandaştan bu şekilde para alınmasını adaletli bir yaklaşım olarak değerlendiriyor musunuz? Eskiden alınmış sağlık raporlarının da parasını tahsil etmeyi düşünüyor musunuz?”
 
Marmara Haber Merkezi