Klimalar değişecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’de kurulu 12 milyon klimanın Atatürk Barajı’nın ürettiği elektriğin yüzde 30’unu tükettiğini belirtti. 2016’ya kadar az elektrik harcayan klima

GÜNDEM 30.01.2013 20:30:00 0
Klimalar değişecek
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Türkiye Elektrik ve Elektronik Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı”nı açıkladı. Strateji vizyonunun, Türkiye’yi Ar-Ge ve üretim üssü haline getirmek olduğunu ifade eden Ergün, strateji belgesindeki hedefleri, “hukuki ve idari düzenlemeleri iyileştirmek, Ar-Ge, inovasyon ve markalaşma becerisini geliştirmek, altyapı ve insan kaynaklarını geliştirmek, pazarlama, dış ticaret ve finansal araçları geliştirmek” olarak açıkladı. Sanayide kullanılan eski motorların, daha az elektrik harcayan yenileriyle değiştirilmesini teşvik edeceklerini belirten Ergün, merceklerini elektrik üreten ve dağıtan şirketlerin verimliliğine yönelttiklerini söyledi. Ergün, “Önümüzdeki süreçte elektrik üretim ve dağıtımındaki verimlilikle ilgili çalışmalar ön planda olacak” diye konuştu.
 
HUKUKİ VE BÜROKRATİK ENGELLER KALDIRILACAK
Sektörün önündeki hukuki ve bürokratik engellerin kaldırılacağını kaydeden Ergün, “Öyle düzenlemeler var ki kimsenin ilerlemesi mümkün değil. O duvarları kaldırmamız lazım. Mesela, güneş enerjisinin kullanımına dair EPDK belli limitler koymuş. O engelleri bu belge çerçevesinde kaldırmamız lazım. Gümrük denetim süreci gözden geçirilerek, mevzuat kolaylaştırılacak” dedi.Ergün, “Fatih projesi sadece eğitimin içeriğini değiştiren bir proje değil. Sektörü derinden etkileyecek olan bir projedir” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi